5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Yıldırım'da olaylı yıkım

YILDIRIM'DA OLAYLI YIKIM

Kaçak ve çarpık yapılaşmaya göz açtırmayan Yıldırım Belediyesi yıkımlara devam ederken, bazı kaçak yapı sahipleri ekiplere zor anlar yaşatıyor.

Yıldırım Belediyesi Kaçak Yapı Bürosu ekipleri, sabahın erken saatlerinde Çınarönü, Yavuzselim ve Hacıvat Mahalleleri'nde yıkım yaptı. Bir bina, bir baraka ve temel safhasında bir inşaatın yerle bir edildiği yıkımlarda gerginlik yaşandı. Yavuzselim Mahallesi'ndeki binanın yıkımında kaçak yapı sahipleri belediye ekiplerine ve polise zor anlar yaşattı. Yıkım güçlükle tamamlandı.

Kaçak yapılaşmaya müsaade etmeme konusunda kararlı olduklarını hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, "Yıldırım'ı modern bir ilçe haline getirmek istiyoruz. Kaçak binalarla göreve geldiğimiz günden beri kararlılıkla mücadele ediyoruz. Kaçak yapı ve çarpık yapılaşma ile ilgili pankartlar ve el broşürleriyle vatandaşlarımızı sürekli uyardık, uyarmaya da devam ediyoruz. Kaçak bina yapan vatandaşlarımıza hapis, deprem gerçeğini hatırlatıyoruz. 17 mahallemizde 40 yıllık plan meselesini çözerek

mahallelerimizi imara kavuşturduk. Ruhsat işlemlerini kolaylaştırdık. Ayrıca, toplu konut projelerimizi bir bir sona erdiriyoruz. El birliği ile Yıldırım'da kaçak ve çarpık yapılaşmayı sona erdirelim. Kaçak yapıların yıkımının devam edeceği gibi çarpık ve çirkin yapılaşmanın da karşısında olacağız" diye konuştu.

YILDIRIM'DA OLAYLI YIKIM
YILDIRIM'DA OLAYLI YIKIM
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 16:06:00
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 17:59:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?