4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Yıldırım'da Sevgi Market çalışması

Bursa'da, Yıldırım Belediyesi tarafından muhtaç insanlara yarım amacıyla kurulan Sevgi Market yararına binlerce bilet satıldı. Şimdiye kadar bu marketten 36 bin kişi faydalandı.

Sevgi Market yararına Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Yıldırım Belediye Başkanın Özgen Keskin, Sevgi Market yararına düzenlenen törenin ayrı bir önem arzettiğini belirterek, "Bu akşamki yemeğimizin lezzeti bir başka. Çünkü bu yemeğin tuzunu buraya gelen insanlarımız koydu. Bu yemeğin hakkını hayırsever vatandaşlarımız verdi. Komşumuz açken biz tok yatamazdık. bunun için Sevgi Market'i kurduk. Bu markette gıdadan giyisiye, temizlik malzemesinden et mamullerine kadar her şey var. İnsanlarımız bu marketten ücretsiz gelip yararlanıyor.

Eskiden insanlarımız bir yardım için saatlerce kuyrukta bekler ve yardımını alamadan giderdi. Televizyondan izlediğimiz görüntüler utanç verici hale gelmişti. Ayaklar altında ezilen vatandaşlarımız vardı. Biz bunun önüne geçmek için Sevgi Market'i kurduk ve insanlarımız artık kuyrukta beklemeden ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Bu nedenle bir program düzenledik ve Sevgi Market yararına bir gece düzenledik. Bursalı hayırsever vatandaşlarımızın bu geceye büyük destekleri oldu. Buradan elde edilen gelirler Sevgi Market'in raflarını dolduracak.

Önceleri yoksullarımızın evlerine yardım götürüyorduk ve onlar yardımı alırken utanıyorlardı. Biz bunun ortadan kaldırık ve içimiz rahat. Evliyalar diyarı Bursa artık başka bir şehir. Yoksuluna sahip çıkan ve onu her zaman el üstünde tutan bir kent. Böyle bir ecdadın torunları olarak yardım yapmaya devam edeceğiz. Sosyal belediyecilik anlayışımız biz bu koltukta kaldığımız sürece devam edecek" dedi.

Geçen yıl bir çok kişinin Sevgi Market'ten yararlandığını ifade eden Keskin, şimdiye kadar 36 bin kişinin bu marketten yararlandığını ifade etti. Keskin, programın sonunda Sevgi Market için emeği geçenler teşekkür etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 13:20:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?