3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Yıldırım'da yıkım gerginliği

Bursa'da Yıldırım Belediyesi'nin 4 mahallede gerçekleştirdiği 23 kaçak evin yıkımında olaylar çıktı. Bazı ev sahipleri ekiplere saldırırken, yıkıma kucağındaki 2 çocuğuyla direnen kadını jandarmalar güçlükle evden çıkardı. 

Yıldırım Belediyesi'nin kaçak yapılarla mücadelesi kapsamında sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemi altında Hacıvat, Millet, Hamamlıkızık ve Değirmenönü mahallelerinde toplam 23 kaçak bina yıkıldı. Yıkımlar sırasında ev sahipleri ekiplere tepki gösterirken, bazı vatandaşlar ise yıkımı engellemek için ilginç yöntemlere başvurdu. Değirmenönü Mahallesi'ndeki Şehitler Caddesi'nde bulunan Vezir Elçi'ye ait eve gelen ekipler, içeride 2 çocuk ve bir kadının olduğunu tespit etti. Yapılan tüm ikazlara rağmen evden çıkmayan Vezir Elçi'nin eşi ve çocuklarına jandarma ekipleri müdahale etmek zorunda kaldı. İnşaat halindeki evin içerisinde halı üzerinde oturan kadın ve 2 çocuğu ekipler tarafından dışarı çıkartıldı. Bu sırada sinirlerine hakim olamayan ev sahibinin yakınları, ekiplere saldırınca güvenlik güçleri olayları güçlükle engelledi. 

Hamamlıkızık Mahallesi Şehitler Caddesi'nde bulunan 3 katlı villa inşaatının yıkımı sırasında da villa sahipleri gözyaşı döktü. Yurtdışında bulunan Aziz Yalçın'a ait villanın yıkımı sırasında bazı yakınları belediyenin kendilerine yıkımla ilgili haber vermediğini, tebligat yapmadığını iddia etti. Zaman zaman gergin anların yaşandığı yıkımlar, akşama kadar devam ederken Yıldırım Belediyesi kaçak yapıyla mücadelenin devam edeceğini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 16:43:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?