4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Yıldırımlı güreşçilerin büyük başarısı

24-25 Ocak 2009 tarihleri arasında İstanbul'da yapılan ve 14 ülkeden 189 sporcunun mücadele ettiği turnuvada Yıldırım Belediye Spor'un milli güreşçileri fırtına gibi esti. 55 kiloda Hammet Rüstem şampiyon, 66 kiloda Refik Ayvazoğlu ikinci olurken, 74 kiloda Elda Kazım 96 kiloda Yasin Deliktaş 5. oldu.

55 kiloda Hammet Rüstem, 1. turu kurayla geçtikten sonra 2. turda milli takımımız da yer alan diğer Türk sporcuyu yendi. Yine 3. turda Avrupa Şampiyonu Türk sporcu Bayram Özdemir'in karşısında başarılı bir mücadele ile galip gelen Hammet Rüstem, yarı finalde İranlıyı tuşla yenerek finale yükseldi. Finalde de ABD’li rakibini tuşla yenerek şampiyon oldu.

66 kiloda Yıldırım Belediye Spor'un dünya şampiyonu güreşçisi Refik Ayvazoğlu 1. turda Türkiye'den rakibini yendi. Ancak bu müsabakada sağ kaburgasında bir sakatlık oluştu. 2. turda Gürcü rakibini, 3.turda Kazak rakibini ve 4. turda da Türk rakibini yenerek finale yükseldi. Finalde İranlı rakibi karşısında sakat olmasına rağmen maçı bırakmayan Ayvazoğlu, 3. periyotta kura atışının rakibine çıkmasıyla gümüş madalyaya razı olmak zorunda kaldı.

Yine turnuvada Yıldırım Belediye Spor'un milli güreşçileri 74 kiloda Elda Kazım ve 96 kiloda Yasin Deliktaş başarılı müsabakalar neticesinde 5. olarak klasmana girmeyi başardı.

Yıldırım Belediye Spor'un başarılı isimlerinin hedefi 31 Mart-05 Nisan 2009 tarihleri arasında Litvanya’da yapılacak olan büyükler Avrupa şampiyonasında milli formayı giyip İstiklal marşımızı söyletmek. Avrupa şampiyonası öncesinde bir prova niteliği taşıyan uluslararası Vehbi Emre turnuvasında toplam 4 sporcumuzun klasmana girmesinin büyük bir başarı olduğunu belirten Yıldırım Belediye Spor güreş sorumlusu Musa Aydın, "Hammet Rüstem'in şampiyon olması bizim için çok önemli bir başarı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 21:19:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?