4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Yıldız oyuncular ucuza satılmayacak

BURSASPOR YILDIZ OYUNCULARINI KONUŞULAN FİYATLARA SATMIYOR

Bursaspor Futbol Şube Sorumlusu Mesut Mestan yıldız oyuncuları çok düşük transfer teklifleri ile satmak gibi niyetlerinin olmadığını vurguladı.

Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda Bursaspor'u takip eden basın mensupları ile kahvaltıda buluşan Mestan, ilk yarının değerlendirmesini yaparak transfer çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sezon başında takıma 6 tane transfer yaptıklarını dile getiren Mestan, "Bu transferlerin kulübümüze maliyetleri yaklaşık 4.5 milyon TL oldu. Sezon başında geçen yıl yakaladığımız 6.'lık başarısını daha üst sıralara taşımayı hedeflemiştik. Yaptığımız transferlerde çok şükür hata yapmadık. Bizim hedefimiz zirveyi

kovalayacak alternatifli bir kadro kurmaktı. İlk yarı itibariyle şuanda hedeflediğimiz yerdeyiz. Biz 35 puanı yakalayacağımızı planlamıştık. Bütçemizin el verdiği şekilde ligdeki ilk 5 hedefimizi tutturacağımıza inanıyorum. Ligin zirvesinde yer alan takımlara baktığımızda en az bütçeye sahip olan kulüp biziz. Yakaladığımız başarı ile her şeyin para olmadığını bir kez daha kanıtladık" dedi.

"TAKIMIN İSKELETİNİ BOZMAMAK GEREKİYOR, BİZ BU OYUNCULAR İLE BU NOKTALARA GELDİK"

Ara transfer döneminin gelmesiyle herkesin transferleri merak ettiğini belirten Mestan, "Transfer sezonu geldi. Herkes merak ediyor. Ekim sonu itibariyle Arjantinli Iglesisas ile ön protokol imzalamıştık. Türk futbolunu bildiği için tercihimiz oldu. İnşallah daha önceki transferlerimiz gibi kendiside bize katkı sağlayacaktır. Maalesef Shin ve Tadeu ile sıkıntılar yaşadık. Onların yerine takviye arayışlarımız var. 2-3 tane takviye yapmayı hedefliyoruz. Devre arasında kaliteli oyuncuları bulabilmek zor.

İnce eliyoruz. Takımın iskeletini de bozmamamız gerekiyor. Bu futbolcular ile bu noktalara geldik. Onlarla da daha üst sıralara çıkacağımıza inanıyorum. Biz takım oyunu oynuyoruz. Belki çok üst düzey bireysel yetenekli oyuncularımız yok ama oynadıkları takım oyunuyla beraber hepsi benim gözümde yıldız oluyorlar. Iglesias Pazartesi günü Bursa'da olacak" diye konuştu.

"SERCAN VE VOLKAN'I KONUŞULAN ÜCRETLERE SATMAYIZ"

Zirveyi kovalayan bir takım olarak ellerindeki iyi futbolcuları rakiplere düşük ücretlere satmanın mantıksız olacağını hatırlatan Mestan, "Sizin önünüze çok iyi para getirirlerse, hayır diyemezseniz. Basında yazdığı gibi küçük rakamlara biz hiçbir oyuncumuzu satmayız. Bizim iskeleti bozmak gibi bir niyetimiz yok. Ancak sattığınız oyunculardan daha iyisini alabiliyorsanız o zaman satabilirsiniz. Sezon başında da böyle düşündük. Şimdi de böyle düşünüyoruz. Para sıkıntısı çekmemize rağmen düşüncemiz aynı.

Hedef olarak ilk 5 içinde yer almak istiyoruz. Bunu başardığımız takdirde Avrupa'ya gideceğiz. Bursa'nın başarısından tüm Bursa nasiplenecek. İşadamlarından, sanayicisine kadar herkes pay alacak. Şimdiden önümüzdeki sezonun transfer çalışmalarını yapıyoruz. Birkaç izlediğimiz oyuncu var. Onlarla da ön protokol yapıldığında kamuoyuyla paylaşacağız. Yurtiçi ve yurtdışından izlediğimiz oyuncular var. Brezilyalı oyunculardan verim alamadık. Avrupalı futbolcular Türk futboluna daha yatkın. Gelecek vadeden

oyuncuları takıma kazandırmaya çalışıyoruz. Bursa'dan kimse gitmek istemiyor. Herkes mutlu" şeklinde konuştu.

25 milyon TL civarında borçlarının olduğunu kaydeden Mestan, "Borcumuz var ama bizimle zirvede yar alan takımların bizden daha fazla borcu var. Yeter ki ödenebilir bir borcumuz olsun. Böylelikle aynı zamanda zirveye oynayan bir Bursaspor oluşturabiliriz. Yıldız oyuncularınızı, rakiplerinize satarak zirve mücadelesi yapamazsınız. Borcumuz uzun zamandır var. Ama hala bütçeyi döndürebiliyoruz" şeklinde kaydetti.

BURSASPOR YILDIZ OYUNCULARINI KONUŞULAN FİYATLARA SATMIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2009 Cumartesi 13:35:04
Güncelleme :26 Aralık 2009 Cumartesi 15:10:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?