6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Yılıdırım'da olaylı yıkım

BURSA'DA OLAYLI YIKIM

Bursa'da merkez Yıldırım ilçesinde kaçak binaların yıkımı sırasında olaylar çıktı. Yıkıma direnen vatandaşlar, jandarma ekiplerince sakinleştirildi.

Yıldırım Belediyesi kaçak yapı ekipleri, Karapınar ve Millet Mahallesi'nde 1 temel, 1 zemin kat olmak üzere 2 kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdi. Yıkıma direnen vatandaşlar, jandarma ekiplerince sakinleştirildi.

Kaçak yapılaşma konusundaki kararlılıklarından vazgeçmediklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, "Amacımız, Yıldırım ilçesini modern bir ilçe haline getirmek. Biz kaçak yapılaşma konusunda kararlıyız. Göreve geldiğimiz günden bu yana kaçak yapı sahiplerine göz açtırmadık. Bununla ilgili olarak pankartlar ve el broşürleri ile vatandaşlarımızı sürekli uyardık, uyarmaya da devam ediyoruz. Kaçak bina yapan vatandaşlarımıza hapis, deprem gerçeğini hatırlatıyoruz. 17 mahallemizde 40 yıllık

plan sorununu çözerek mahallelerimizi imara kavuşturduk. Ruhsat işlemlerini kolaylaştırdık. Ayrıca toplu konut projelerimizi bir bir sona erdiriyoruz. El birliği ile Yıldırım ilçesinde kaçak ve çarpık yapılaşmayı sona erdirelim. Kaçak yapıların yıkımının devam edeceği gibi çarpık ve çirkin yapılaşmanın da karşısında olacağız " diye konuştu.

BURSA'DA OLAYLI YIKIM
BURSA'DA OLAYLI YIKIM
BURSA'DA OLAYLI YIKIM
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2010 Cuma 14:37:04
Güncelleme :19 Mart 2010 Cuma 14:58:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?