7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

'Yılın Girişimcisi' yarışması tanıtıldı

Girişimciliği teşvik etmek maksadıyla düzenlenen 'Yılın Girişimcisi' ve 'Yılın Sosyal Girişimcisi' yarışmalarının tanıtım toplantıları Bursa'da yapıldı. 

Girişimcilere destek vermek için Ernst-Young Türkiye ve bir gazete tarafından bu yıl 6.'sı düzenlenen 'Yılın Girişimcisi' ile bu yıl 3.'sü düzenlenen 'Yılın Sosyal Girişimcisi' yarışmalarının tanıtım toplantıları Bursa Sanayi ve Ticaret Odası (BTSO) hizmet binasında yapıldı. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Başkanı Faik Açıkalın, AB'ye yürüyen Türkiye'de girişimcilerin kalkınmasının önemli olduğunu söyledi. Avrupa'daki bir çok ülke ile ABD'denin ekonomisinin girişimcilerin hikayeleriyle oluştuğunu da belirten Açıkalın, Bursa'nın da eskiden beri girişimcilik açısından en önde gelen illerden biri olduğunu, kalifiye eleman fazlalığının da girişimciler açısından Bursa'yı cazip hale getirdiğini ifade etti. 

Yarışma hakkında bilgi veren Ernst-Young Türkiye Genel Müdürü Osman Dinçbaş, "Bir araştırmaya göre normal bir ortamda kurulan 100 şirketten 20 tanesi 5 yılı göremiyor. Bu yüzden girişimcilere destek olmamız gerekir. Dünya genelinde düzenlenen girişimcilik programına Türkiye'yi dahil etmek için 2 yıl uğraştık. Kabul edilince yarışmanın üst yöneticileri Türk girişimcilerini görmek için Türkiye'ye geldi ve memnun kaldılar. Bursalı girişimcilerin programa ilgi göstermeye devam etmesini istiyoruz. Yarışma için başvurular 5 Aralık'ta sona erecek. Türkiye'nin en iyi girişimcisi de 14 Ocak'ta düzenlenecek gala gecesi ile açıklanacak. Mayıs ayında da en iyi girişimcimiz ile Türkiye'yi Monte Carlo'da temsil edeceğiz" dedi. 

Konuşmaların ardından düzenlenen panelde söz alan BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Hazır ise, Türkiye'nin en büyük sorununun cari açık olduğunu, Bursa'nın öneminin burada da kendini gösterdiğini ifade etti. Cari açığı olmayan şehirlerin en başında Bursa'nın geldiğini hatırlatan Hazır, "Türkiye girişimciler için potansiyel bir ülkedir. Dünyanın hangi ülkesine giderseniz gidin elinde çantası olan bir Türk ile mutlaka karşılaşırsınız. Girişimin gelişmesi için önemli faktörlerin oluşması gerekir. Bunun için de ülkeyi yönetenlerin vizyonu, eğitim, hukuk ve ekonomi sistemleri önemlidir. Özellikle hukuk sisteminde girişimcileri teşvik edici değişiklikler yapılmalıdır. Kanuni düzenlemeler yapılmalıdır. Ancak bu şekilde Türk insanının içindeki girişim ruhu yeşerir. Eğitim sisteminde de gereksiz bilgiler yerine gerekli bilgiler verilmeli, teşebbüs ruhu gençlere aşılanmalıdır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 19:39:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?