4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Yılın hemşiresi ödülü sahiplerini buldu

Sağlık-Sen Bursa Şubesi tarafından Safiye Hüseyin Elbi'yi anma töreninde yılın hemşirelerine ödülleri verildi.

Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen geceye sağlık camiası büyük ilgi gösterdi. Törende açılış konuyması yapan Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkanı Yusuf Bedir, "Sendikamızın üye sayısını 4 bine çıkarttık. Tüm sağlık çalışanlarının özlük hakları başta olmak üzere, sosyal ve ekonomik mağduriyetlerini çözmek için her zaman destek olmaya çalıştık. Birçok meseleyi hukuki mücadele vererek çözüme kavuşturduk. Polemik ortamlarından uzak durmaya ve sendikamızı en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Sağlık-Sen olarak biz bir lokomotifiz ve bizim yanımızda olan herkesle birlikte yürürüz. Bugüne kadar çalışanların zihninde yer eden sendika anlayışlarını yıkarak, üyelerimizle iç içe aile ortamı oluşturmaya çalıştık" dedi.

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker ise yapılan sendikal faaliyetler hakkında bilgi vererek, hemşirelerin sıkıntılarına değindi. Şeker, "Hemşirelik toplumsal ihtiyaçlardan doğan insan hayatıyla yakından ilgili bir meslektir. El becerisi olan hünerli eller ister hemşirelik mesleği. Hemşire din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin çalışır.Hemşirelerin hem eğitim açısından hem de psikolojik sosyal ve ekonomik açıdan desteklenmesi gerekir" diye konuştu.

Gecede Edebiyatçı Yazar Saliha Malhun da ilk Türk hemşiresi olan Safiye Hüseyin Elbi'nin yaşamı hakkında bilgi vererek, isminin bir sağlık kurumuna verilmesi için çağrıda bulundu. Törenin sonunda Bursa'daki tüm hemşireleri temsilen görev aldıkları kurumlara ödülleri takdim edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 13:08:00
Güncelleme :13 Mayıs 2009 Çarşamba 13:10:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?