4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

'Yılın Şoförü' Dursun Ali Bülbül

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, otobüs şoförleri arasında “yılın şoförü” seçilen Dursun Ali Bülbül’e, ödülünü düzenlenen törenle verdi.

Başkan Şahin, otobüs işletmesinde gerçekleştirilen törende, Bursa’yı yaşanılabilir bir kent yapmak için çok güzel çalışmaların altına imza attıklarını hatırlattı. Çağdaş, modern ve marka bir Bursa için geleceği planlayarak projeler ürettiklerini belirten Başkan Şahin, ulaşımı, altyapısı, kentsel dönüşümü, çevre ve sosyal projeleriyle Bursalılara sunulan tüm hizmetlerin arkasında belediye personelinin gücü olduğunu söyledi.

Sadece ulaşım projelerinin dahi Bursa’da 5 yılda yaşanan gelişmenin bir göstergesi olduğunu ifade eden Başka Şahin, kent içi ulaşımda kullanılan otobüslerin yenilenmesinin de en önemli ulaşım yatırımlarından biri olduğunu kaydetti. Bugün Bursa’nın Türkiye’nin en genç filosuna sahip olduğuna dikkati çeken Başkan şahin, 85 otobüse 70 yeni otobüsün de eklendiğini hatırlattı.

Bu yatırımların halka aktarılmasındaki en önemli unsurun da belediye çalışanları ve şüphesiz otobüs şoförleri olduğunu ifade eden Başkan Şahin, “Otobüs şoförleri halka en yakın belediye temsilcileridir. Yatırımların ve hizmetlerin halka sunulmasında otobüs şoförlerine önemli görev düşmektedir. Şoförlerin araçlarına gösterdikleri özen, kılık, kıyafet ve halkla diyalogları belediyeyi temsil konusunda büyük önem taşımaktadır” dedi.

Belediye şoförlerinin hizmetlerini en üst kalitede yapmalarını tetiklemek amacıyla ayın ve yılın şoförü uygulamasını başlattıklarını anlatan Başkan Şahin, “Bu uygulama çerçevesinde 10 ay boyunca 10 personel ayın şoförü seçildi. Yılın şoförü ise bu 10 arkadaşımız arasından belirlendi. Dursun Ali Bülbül’e ve tüm şoför arkadaşlarımıza kaliteli hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yolunuz açık olsun” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Tacettin Kınay ise 1945 yılından bu yana hizmet veren Belediye Otobüs İşletmesi’nin kaliteli hizmet anlayışı ile halka güven verdiğini belirtti. Halkın memnuniyeti açısından en önemli noktanın otobüs şoförleri olduğunun altını çizen Kınay, “Bu açıdan değerlendirdiğimizde otobüs şoförlerimiz ile ilgili halktan gelen şikayetler yok denecek kadar azdır. Biz de bu kalite yolculuğunu devam ettirmek adına çalışanlarımızı onurlandırarak motive ediyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Şahin, yılın şoförü seçilen Dursun Ali Bülbül’e teşekkür plaketini ve ödülü olan Cumhuriyet altınını sundu. Törene katılan Kazaları Önleme Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Cemil Yaşar Aydın da yılın şoförüne hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek hediye verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 16:24:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?