6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Yılmaz Vural: Artık sıra bana geldi

YILMAZ VURAL BOMBALADI

Kasımpaşa Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Türk Milli Takımı'nı bir kez daha istediğini ifade ederek, "Eğer bu ülke bin tane hoca arasından milli takımın başına gelecek bir hoca çıkaramadıysa, bu teknik direktörlerin mi, antrenörlerin mi yoksa bu işi organize edenlerin ayıbı mı diye sormak lazım. Bu söylemlerimin arkasından gelen bir tane Türk antrenör yok. Bu antrenör kesiminin içinde olmaktan utanç duyuyorum" dedi.

Futbol Adamları Derneği (TURFAD) ile Osmangazi Belediyespor'un Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlediği ''Bursa'da Futbol Zirvesi'' paneline futbolcusu Gökhan Güleç ile birlikte konuşmacı olarak katılan Yılmaz Vural, panel öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. Türk Milli Takımı'nın 4 aydır teknik direktörü bulunmadığını hatırlatan Vural, "Çok gecikildi. 4 ay bir takım antrenörsüz bırakılır mı? Belki bir kura çekimine ilk defa teknik direktörsüz giden ülkelerden biri biz olduk. Bir teknik direktör olarak dahil bir futbolsever olarak Türkiye bir 3. dünya ülkesiyse bunu hep birlikte kabul edelim. Eğer bu ülke bin tane hoca arasından milli takıma getirecek hoca çıkaramadıysa, bu teknik direktörlerin mi, antrenörlerin mi, yoksa bu işi organize edenlerin ayıbı mı sormak lazım" diye konuştu.

"ISRARLA SÖYLÜYORUM, BU SIRA BENİM SIRAMDIR"

Futbola 30 senesini verdiğini tekrar hatırlatan Vural, "Ben gene ısrarla söylüyorum, bu sıra benim sıramdır. Israrla bu işe talip olduğumu söylüyorum. Bu cahil cesareti değil. Bugün Türkiye'de çok isim olmuş, Avrupa çapında futbolcu olmuş arkadaşların temelinde varız. Bu ülkeye onlarca oyuncu yetiştirdik, ülke futboluna çok zor şartlarda 20 takımda hizmet ettik. Futbol bu hale geliyorsa bizlerin de bir katkısı vardır diye düşünüyorum. Eğer siz bunun karşılığında hala bir yerlere yakıştırılamıyorsanız kırılmamanız mümkün mü. Ben şahsen çok kırılıyorum" şeklinde konuştu.

"BU ÜLKEYE YABANCI TEKNİK ADAM GELİRSE SAYGI DUYMAM"

"Milli takımın başına kim gelirse saygı duyarız" denildiğini kaydeden Vural, "Ben bu ülkeye yabancı teknik adam gelirse saygı duymam. Bu Türk futbolunun ayıbı. Türk futbolunu yöneten arkadaşlar bu konuda çok hissi davranıyorlar. Dünyanın en iyi teknik adamı diye bir şey yoktur. En iyi şartları, en iyi imkanlarla, en iyi zamanda, en iyi ortamda yapabilirseniz başarı odur. Türk antrenörünün buraya getirilmemesinin sebebi enternasyonal seviyede başarısı yok diye düşünülüyor. Eğer siz enternasyonal seviyede dışarıya çıkan takımları çalışmazsanız, milli takımlarımızda bu şansları vermezseniz bu deneyimi nasıl yapacaklar? O zaman siz ömür boyu buraya Türk antrenör getiremezsiniz. Fatih Terim'den sonra buraya gelecek Türk antrenör yok diye bir söylem var. Bu da koskocaman bir ayıp. Fatih Terim nereden çıktı? Bu ülkeden değil mi?. Ama Fatih Terim Galatasaray'ı çalıştırmasaydı, bu şartları milli takımda bulabilir miydi? Hepsi birbirine bağlantılı" diye kaydetti.

"MESLEKTAŞLARIM TOPLUMU ALDATIYOR"

Söylemlerinin arkasından gelen bir tane Türk antrenör olmadığına dikkat çeken Vural, "Türk Antrenörler Derneği bile yok. Bu camianın içinde olmaktan utanç duyuyorum. Bu antrenör kesiminin içinde olmaktan utanç duyuyorum. Benim olmadığım yer yıkılsın diye düşünenlerin arasında biz hasbelkader antrenörüz. Ben onlarla birlikte olmaktan, aynı mesleği paylaşmaktan utanç duyuyorum. Bunu bu kadar kesin söylüyorum. Aylardan beri bu konuda fikrimizi beyan ediyoruz, arkadaşlarım, "O da olsa olur, bu da olsa olur. Saygı duyuyoruz" diyorlar. Hiç de saygı duymuyorlar. Biz bire bir konuştuğumuzda söylediklerini söylesem çok farklı konuşuyorlar. Yani toplumu aldatıyorlar. Milli takım çok iyi bir kura çekmiştir. Gönül istiyor ki bu iyi kurayı değerlendirsin. Çünkü futbol Türkiye'nin bir parçası. Bu turnuvalara katılamadığımız zaman doğal olarak çok üzülüyoruz, tabiatımız bozuluyor" dedi.

Vural, Kasımpaşa'nın son iki haftadır galibiyeti son dakikalarda yediği gollerle kaçırdığının hatırlatılması üzerine, ''Ben bu şanssızlığı 2 haftadır değil, 25 yıllık antrenörlüğüm süresince yaşıyorum. Son iki dakikada 2 gol yememize rağmen maçtan sonra soyunma odasında oyuncularımı mücadelelerinden dolayı tebrik ettim'' değerlendirmesinde bulundu.

GÖKHAN GÜLEÇ'TEN KASAP FUTBOLCU YORUMU

Kasımpaşa'nın tecrübeli oyuncusu Gökhan Güleç ise, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat'ın yaptığı kasap futbolcular yorumu ile ilgili olarak, "Ben buna katılmıyorum. Kimsenin kimsenin ekmeğiyle oynamaya hakkı yok. Türkiye'de bunu yapacak kimse olmadığını düşünüyorum" diye konuştu.

Güleç, iki maçta son anlarda kaybedilen puanlar ile ilgili olaraksa, "Futbolun cilvesine bağlıyoruz. İki maçta art arda bu tip skorlar aldık. Bu iş futbolun güzelliği, ama 5 puan kaybettik. İleride böyle oynarsak bu puanları alırız" yorumunu yaptı.

YILMAZ VURAL BOMBALADI
YILMAZ VURAL BOMBALADI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 17:02:04
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 20:02:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?