4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Yine polis dayağı iddiası

POLİSTEN DAYAK YEDİĞİNİ İDDİA EDEN ADAMA KARAKOLA GİDİP İMZA ATMA CEZASI VERİLDİ

Bursa'da alkollü olarak motosiklet kullanırken kendisini durduran polislerden dayak yediğini iddia eden adama, her gün karakola gidip imza atma cezası verildi.

İddiaya göre, dün gece alkollü olarak motosikletinin direksiyonuna geçen Sezai S. (30) Duaçınar Kavşağı'ndaki devriye ekipleri tarafından durduruldu. Ehliyet ve ruhsat kontrolü yapılan şahsın aşırı derecede alkollü olduğunu belirleyen polis ekipleri, trafik sigortası olmayan motosikleti bağladı. Ekiplerin düzenlediği tutanağı imza atmak istemeyen şahıs için polis takviye ekip istedi. Polisin kendisine biber gazı sıkarak darp ettiğini iddia eden Sezai S., karakola götürüldü. 200 promül alkollü olduğu tespit edilen şahsın saldırısına uğradıklarını ileri süren polis ekipleri de şikayetçi oldu.

Hakkında düzenlenen tahkikat evrağı ile, "memura mukavemet" suçundan adliyeye sevk edilen Sezai S.'ye, mahkeme her gün karakola gidip imza atma cezası verdi. Alkollü olarak motosiklet kullandığını doğrulayan Sezai S., "Beni durduran polis ekipleri, kullandığım motosikletin sigortası olmadığı için bağladı. Düzenlenen evrakları imzalamamı istediler. Buna karşı çıkınca takviye ekip istediler. Onlar gelince trafik polisleri bana saldırmaya başladı. Biri biber gazı sıkarken diğeri telsizle burnuma vurdu. Ben de onlara vurmaya çalıştım. Ardından beni götürdükleri karakolda da bana işkence yapmaya devam ettiler" iddialarında bulundu.

Bu arada olayı haber alır almaz karakola koşan Sezai S.'nin avukatlık yapan kardeşi Numan S. ise, "Ağabeyimin hatalı olabilir. Fakat buna ceza verecek olan kişiler polis değildir. Ağabeyimi götürüldüğü karakolda palyaço gibi aralarına alıp dövdüler. Bunu gözümün önünde yaptılar. Olayın sonuna kadar takipçisi olacak işin peşini bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, polis yetkilileri ise alkollü olan Sezai S.'nin saldırısı sonucu bazı memurların da yaralandığını belirterek, şahsın motosikletini kurtarmak için çıktığı çekiciden düşerek yaralandığını ileri sürdü.

POLİSTEN DAYAK YEDİĞİNİ İDDİA EDEN ADAMA KARAKOLA GİDİP İMZA ATMA CEZASI VERİLDİ
POLİSTEN DAYAK YEDİĞİNİ İDDİA EDEN ADAMA KARAKOLA GİDİP İMZA ATMA CEZASI VERİLDİ
POLİSTEN DAYAK YEDİĞİNİ İDDİA EDEN ADAMA KARAKOLA GİDİP İMZA ATMA CEZASI VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2009 Çarşamba 10:15:01
Güncelleme :21 Ekim 2009 Çarşamba 11:32:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?