3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Yine 'Sakarya' yine duygu seli

Bursa'da ülkü ocaklarının düzenlediği iktidara yürüyüş gecesinde şair Necip Fazıl Kısakürek'in 'Sakarya' şiirini okuyan minik Asuman, etkinliğe katılan Milliyetçi Hareket Partisi lideri (MHP) Devlet Bahçeli'yi duygulandırdı. 

Bursa Ülkü Ocakları'nın Çanakkale Zaferi'nin 92. yıldönümü nedeniyle Atatürk Spor Salonu'nda düzenlediği 'İktidara Yürüyüş' gecesi, MHP lideri Bahçeli'nin de katılımıyla yapıldı. Gecede sahneye çıkan ve şair Necip Fazıl Kısakürek'in 10 kıtadan oluşan 'Sakarya' şiirini okuyan Asuman Saka isimli küçük çocuk, kendisini izleyen Bahçeli'yi duygulandırdı. Bahçeli, şiirin özellikle 'Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk Sakarya' mısrasında iç geçirdi. Minik Asuman'ın Sakarya şiirini şaşırmadan akıcı-etkileyici biçimde okuması, salonda bulunan herkesi derinden etkiledi. Küçük Asuman, gözyaşlarıyla okuduğu şiirden sonra sahneden inerek, Bahçeli'nin yanına gitti ve MHP liderinin elini öptü. 

Gecede sahne alan Ülkü Ocakları Genel Merkezi sanatçılarının yanı sıra sanatçı Mustafa Yıldızdoğan da sevilen türkülerini MHP'liler için seslendirdi.
iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2007 Pazartesi 11:03:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?