1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Yine töre...Yine vahşet!

Tuğba İsviçre'de yaşıyordu, kardeşiyle Bursa'ya tatile geldi. Parkta erkek arkadaşıyla buluştu. Muşlu hemşehrileri "töremize aykırı" diye Tuğba'yı pompalı tüfekle kardeşinin önünde vurdular. Tuğba bitkisel hayatta, yaşam mücadalesi veriyor.

Olay merkez Yıldırım İlçesi'nde Eskişehir karayolu üzerinde bulunan Doğa Park’ta meydana geldi. Ailesiyle yaşadığı İsviçre'de okuyan Tuğba T., 18 yaşındaki kardeşi E.T. ile birlikte, internetten tanışıp aralarında sözlendiği Yunus Y'i görmek üzere geçen Nisan ayında, Yıldırım İlçesi Değirmenönü Mahallesi’nde oturan amcaları Nejat ve Mahmut T.’nin yanına geldiler.

İddiaya göre geçen pazartesi günü saat 21.00 sıralarında Tuğba T., erkek arkadaşı, oto tamircisinin yanında çalışan halen işsiz olan Yunus Y. ile amcasının evlerine 10 kilometre uzaklıktaki Doğa Park’a gitti. Bu sırada E.T. ise kendisinin ve Yunus Y'in ortak arkadaşları S.E. ve M.B. ile buluştu.

S.E., E.T.’ye, ablasının nerede olduğunu sordu. E.T.’den, “Ablam erkek arkadaşıyla. Evlenmeyi düşündüğü Yunus ile Doğa Park’a gezmeye gitti” yanıtını alan S.E., “Biz doğuluyuz. Muşluyuz. Senin ailen de Muşlu. Bizde töre vardır. Bu töre uygulanır. Sen ne biçim erkeksin. Ablanı bir kişiyle böyle yere gönderiyorsun. Bu pisliği temizleyeceğiz” dedi. 

E.T., ablasıyla birlikte İsviçre’de yaşadıkları için töre ve geleneklerden bilgisi olmadığını söyledi. S.E. bunun üzerine, Yunus Y’in ablasıyla ilişkiye girip daha sonra terk edebileceğini söyledi. Ardından evlerindeki pompalı tüfeği alan S.E., kiraladıkları otomobille E.T. ve M.B. ile birlikte gittikleri Doğa Park’ta, bankta el ele oturan iki genci gördü. Elinde tüfekle iki sevgiliye doğru yürüyen S.E.’ye, “Ablama sakın bir şey yapma. Onu öldürme” diye yalvaran E.T., daha sonra ağacın arkasına saklanarak gelişmeleri beklemeye başladı. Çiftin yanına gidip, tüfeğini ateşleyen S.E., genç kızı ağır, arkadaşını ise çenesinden hafif yaraladı. Yaralıları burada bırakıp, E.T. ve arkadaşının yanına gelen S.E., “Bu iş bitti. Töre uygulandı. Hadi gidelim” dedi. S.E., “Ablama bir şey yaptın mı?” diyen E.T.’ye, “Arabaya bin. İşlem tamam” diyerek uzaklaştırdı.

JANDARMA BULDU

Olay, silah sesini duyan Yıldırım Jandarma Bölük Komutanlığ’na bağlı Otasansit Jandarma Karakolu ekiplerinin çevrede yaptığı kontroller sırasında ortaya çıktı. Ağır yaralanan genç kız ile arkadaşı, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ameliyat edilen ve bitkisel hayata giren Tuğba T. yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Erkek arkadaşı Yunus Y. ise bir günlük tedavinin ardından taburcu oldu.

Jandarma ekipleri daha sonra ablasının yaralandığını söylediği E.T.’den gelişmeleri öğrenince, S.E. ve M.B.’yi gözaltına aldı. Olayda kullanılan tüfek bulunamazken, iki zanlı kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Genç kızın kardeşi E.T. ile S.E. ve M.B. adam öldürmeye tam teşebbüs suçundan mahkemeye çıkartılacaklar. Soruşturma devam ederken tügfekle ateş ettiği belirtilen S.E.'nin, ağır yaraladığı Tuğba T.'ye tek taraflı aşık olduğu ve olayı bu nedenle gerçekleştirdiği olasılığı da edğerlendiriliyor.
Milliyet
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2006 Cuma 14:55:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?