3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Yoğun bakım çilesi

BURSA'DA YOĞUN BAKIMLIK OLANLAR HASTANE HASTANE DOLAŞIYOR

Bursa'nın ikinci büyük hastanesi olan Yıldırım ilçesindeki Şevket Yılmaz Hastanesi'nde 9 ay önce çıkan yangında 4 servise ait toplam 60 yatak kapasiteli yoğun bakım ünitelerinin devre dışı kalması ile Türkiye'nin 4. büyük metropolünde ağır hastaların tedavisinde sıkıntı yaşanıyor.

Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, yangından 3 ay sonra, tamamen kullanılamaz hale gelen 4 yoğun bakım servisinin yeniden yapımı için ihale dosyası hazırlanarak Sağlık Bakanlığı'na gönderildi. Ancak bürokrasiye takılan ihale dosyası, hayati bir konu olmasına ve aradan 6 ay geçmesine rağmen Ankara'dan onay alıp Bursa'ya geri gelmedi. Şehirde özellikle karbonmonoksit zehirlenmeleri ile salgın hastalıkların artış gösterdiği şu günlerde 60 yoğun bakım ünitesinin devre dışı kalması, 112 Acil ekiplerine büyük zorluklar yaşatıyor.

Dün akşam Namazgah Mahallesi Çobanbey Caddesinden bir karbonmonoksit zehirlenme vakası alan 112 Acil Ekipleri, hastayı komuta merkezinin ikazı üzerine çok yakınında bulunan Bursa Devlet Hastanesi ile Yüksek İhtisas Hastanesi'ne bırakamadı Durumu ağır olan hasta, şehir merkezindeki hastanelerin yoğun bakım ünitelerinin dolu olması nedeniyle 25 kilometre uzaklıktaki Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne nakledildi.

Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Yusuf Bedir, özellikle Ankara'da Bursa'yı temsil eden 16 milletvekilini görev davet ettiklerini belirterek yoğun bakımlardaki yığılmalara bir an önce son verilmesini istediklerini kaydetti.

BURSA'DA YOĞUN BAKIMLIK OLANLAR HASTANE HASTANE DOLAŞIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2009 Cuma 10:52:05
Güncelleme :27 Kasım 2009 Cuma 12:22:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?