4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Yoğun katılım yaşandı

Bursa'nın Orhaneli ilçesi ile köylerinde kadınlar meme kanseri taramasından geçirilecek.

Orhaneli Orman İşletme Şefliği konferans salonunda yapılan meme kanseri toplantısına Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Hanefi Kabalar, KETEM çalışanları ile çok sayıda kadın katıldı.

Orhaneli Belediyesi ve KETEM arasında yapılan protokol gereği KETEM 50- 69 yaş arasındaki kadınlara meme kanseri taraması yapacak.
Başkan İrfan Tatlıoğlu, “Bölgemizde yaşayan 50 -69 yaş grubu bayanlarımızı çeşitli hastalıklardan korumak için KETEM’le iş birliği yapıyoruz. Meme kanseri hakkında kadınlar bilgilendirilecek, gerekli tahlil ve araştırmalar yapılarak taramadan geçirilecek. Şunu söylemek istiyorum, eşinize ailenize destek olmak için çalışan kadınlarımız var, siz çalışan annelerimizin sağlıkları bizim için çok önemli. Ömür boyu sağlık içinde yaşamalarını istiyoruz. Orhaneli yöresinde 50- 69 yaş arasında kaç kadın varsa kimseyi ayırt etmeden kanser taramasından geçireceğiz" dedi.

Dr. Hanefi Kabalar da, "Belediye başkanınızın yaptığı iş basit bir iş değil, yani öyle bir yük aldı ki, Allah ona kolaylık versin. Çünkü o sizi köylerinizden araçlarla aldırıp, bizim Bursa’daki merkezimize getirip, tekrar evinize geri bıraktıracak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 19:07:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?