3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Yoksula kömür yerine doğalgaz

Tesisat Mühendisleri ve İşadamları Derneği (TEMİDER) tarafından gündeme getirilen kış aylarında yoksul ve yardıma muhtaç ailelere ücretsiz olarak kömür yerine doğalgaz verilmesi önerisine Bursagaz yeşil ışık yaktı. TEMİDER Başkanı Mehmet Çakmaker Bursagaz yetkilileri ile görüştüklerini ve projeyi detaylandırmaya başladıklarını söyledi.


TEMİDER Başkanı Mehmet Çakmaker Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'ne 1 yıl önce gerçekleştirdiklerini nezaket ziyareti sırasında ilk kez konuyu gündeme taşıdıklarını bildirdi. Çakmaker, "Bu ziyaretlerde Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'nin yoksullara ücretsiz kömür yerine doğalgaz vermesi çağrısında bulunduk" dedi.


Mehmet Çakmaker, yoksullara ücretsiz gaz verilmesi için abonelik ve tesisat giderlerinin de karşılanması gerektiğini belirterek, "Elbette bu giderlerin karşılanması için ciddi bir çalışma gerekiyordu. Bursagaz bizim projemizi değerlendirerek geriye dönüş yaptı. Belirlenecek ailelere kış aylarında belirli bir miktarda ücretsiz doğalgaz vermeyi taahhüt ediyorlar" diye konuştu.

SİYASETÇİLERDEN GİRİŞİM BEKLENİYOR


Bursagaz yetkilileri yaptıkları görüşmede projenin hayata geçirilmesi yönünde somut adımlar attıklarını da belirten Çakmaker, "Görüşme sırasında Bursagaz yetkilileri kış aylarında belirli bir metreküp doğalgazı ücretsiz vereceklerini bize iletti. TEMİDER olarak da doğalgaz tesisatları konusunda yardımcı olacağız. Ancak burada sorun doğalgaz abonelik bedellerindedir. Bunun çözümü için konu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fon'u yetkililerine iletildi. Bursagaz yetkilileri bu konuda somut ilerleme kaydetme çabasındalar. Bize göre Bursa'yı hava kirliliğinden kurtaracak projenin hayata geçmesi için siyasetçilere de büyük görevler düşüyor. Eğer AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Çelik konu ile ilgilenirse Bursa'da örnek bir uygulama hayata geçirilebilir" diye konuştu.

"KÖMÜR YASAKLANMALI"


Bursa'da kış aylarında lodos olmayan günlerde kirli havanın kentin üstüne çöktüğünü hatırlatan Mehmet Çakmaker, temiz bir hava için tek çözümün kentte doğalgaz kullanımının yaygınlaştırılması olduğunu belirterek, şunları söyledi:


"Bize göre yerel yönetimlere bu konuda büyük sorumluluk düşüyor. İl Hıfzısıhha Kurulu'nun tedbirler alması gerekir. Bursa'da özellikle son yıllarda doğalgaz yaygınlaştı. Kentin büyük bir bölümüne doğalgaz ulaştırıldığı halde hala abone olmayan ve kullanamayanlar çoğunlukta. Bursa'da doğalgaz olan bölgelerde kömür ve diğer kirliliği yüksek katı yakıtların kullanımına sınırlama getirilmeli."


Temider olarak ilk kez doğalgaz kullanmak isteyenlere ücretsiz danışmanlık yaptıklarını da kaydeden Mehmet Çakmaker, "Tesisat dönüşümleri hakkında doğru bilgi almak isteyenler TEMİDER üyesi herhangi bir tesisat firmasına giderlerse gerekli bilgilere kolayca ve ücretsiz ulaşabilirler" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2007 Perşembe 18:40:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?