6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

YÖK'ten sağlık çalışanlarına müjde!

YÖK'TEN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MÜJDE

Sağlık-Sen Genel Merkezi'nin başvurusunu değerlendiren üniversiteler arası kurul yaptığı toplantıda Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Bölümü'nün 4 Kasım 2009 tarihinden önce mezun olan sağlık çalışanları için yeniden üst öğrenim sayılmasına karar verdi.

YÖK'ün 4 Kasım 2009 tarihinde Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Bölümünü sağlık çalışanlarının üst öğrenimi olmaktan çıkaran kararı sebebiyle binlerce sağlık çalışanlarının mağduriyetini üniversiteler arası kurulun kararıyla giderildi. Sağlık-Sen'in başvurusu üzerine konuyu yeniden değerlendirmeye alan kurul, söz konusu bölümü bitiren intibakı yapılan sağlık çalışanları 4 Kasım 2009 tarihinden önce mezun olanlar için yeni bir karar verdi. Bu karara göre ilgili bölümden ve 4 Kasım 2009 tarihinden önce mezunlar hak kaybına uğramayacak.

Konuyla alakalı açıklama yapan Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkanı Yusuf Bedir, "YÖK'ün aldığı karar binlerce sağlık çalışanının ekonomik ve özlük haklarında kayba uğramasına sebep olmuştu. Kurul'un ve YÖK'ün sağduyulu hareketine teşekkür ediyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2010 Cumartesi 17:14:04
Güncelleme :6 Şubat 2010 Cumartesi 17:16:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?