2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

'Yol Geçen Karakolu' film oluyor

Sahnelendiği her tiyatro salonunda izdihama yol açan, Mustafakemalpaşalı amatör tiyatro oyuncuları tarafından oynanan 'Yol Geçen Karakolu' isimli tiyatro oyunu, televizyon filmi oluyor. 

Oyun, geçtiğimiz tiyatro sezonunda Mustafakemalpaşa'da günlük yayın yapan Mücadele Gazetesi'nin köşe yazarlarından Reyhan Gürsöğüt tarafından kaleme alındıktan sonra, gazeteci Ali Hikmet Öztaşkın tarafından kurulan Narkoz Tiyatro Gurubu'nun oyuncuları tarafından sahnelenmişti. 'Yol Geçen Karakolu' isimli oyunun Zafer Uğur yönetmenliğinde sahnelenmesinin ardından Narkoz Tiyatro Grubu, Mustafakemalpaşa Belediyesi Kültür Sanat Müdürlüğü bünyesi altına alınmıştı. 

Sahnelendiği birçok il ve ilçede ilgiyle izlenen ve ayakta alkışlanan oyun, bugünlerde televizyon filmi olarak çekilmeye hazırlanıyor. 'Yol Geçen Karakolu' isimli senaryonun televizyon filmi için uyarlamalarının yapıldığı öğrenildi. Filmin tamamlanması halinde ilçenin tanıtımına büyük katkı sağlayacağı dile getirildi. 

Filmin çekimine Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim 
Müdürlüğü, Kayabaşı Köyü Muhtarlığı, Türk ve dünya televizyonlarında ışık ve ses konusunda söz sahibi olan MODÜL Işık ve Ses Şirketi ile çok sayıda sivil toplum örgütü ve firma destek veriyor. Tamamen Mustafakemalpaşalı amatör oyunculara yer verilecek olan filmi gazeteci Ali Hikmet Öztaşkın çekecek. Filmin yönetmenliğini tiyatro oyuncusu Zafer Uğur'un, genel koordinatörlüğünü ise emekli Binbaşı Gani Özkök'ün üstlendiği açıklandı. Özkök, "Filmde öncelikle ilçemizin tanıtımına ağırlık verilecek. Konu olarak bir karakolda görevli komiserin başından geçen ilginç olaylar, tirajı komik olarak anlatılıyor. Film tamamlandığında Mustafakemalpaşa ilçesi için epey ses getirecek. Ben destek veren ve emeği geçenleri şimdiden kutluyorum" dedi. 

'Yol Geçen Karakolu' isimli televizyon filminin çekimlerine çarşamba günü Kayabaşı köyünde başlanacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2007 Pazartesi 12:57:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?