3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Yol kapatıp ayçekirdeği kuruttular

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Bursa-Ankara karayoluna bağlanan 6,5 kilometre uzunluğundaki Ahmet Türkel çevre yolunun bir kısmının ulaşıma kapatılarak ay çekirdeği kurutulması tepkilere sebep oldu.

Ağustos ayıyla beraber hasada başlayan bazı çiftçiler, mahsullerini kurutmak için Ahmet Türkel çevre yolunu seçiyor. Yolun İnegöl istikametinden Ankara yönüne doğru yaklaşık 2 kilometrelik kısmına ay çekirdeği serilip ulaşımın tek şeritten sağlanmasına sürücüler tepki gösteriyor. Deydinler ile İsaören Kavşağı arasındaki yaklaşık 2 kilometrelik duble yolun Ankara istikametine doğru sağ şeridinin geçen perşembe gününden beri ulaşıma kapatılarak, 'çekirdek kurutma tesisi' gibi kullanıldığını belirten sürücüler, "Yolun halini görüp şaşırmamak, hayrete düşmemek mümkün değil.

Yol üzerine koyulan bidonlar ve yön levhalarını görünce, yolda herhalde tamirat var diye düşünüyorsunuz. Ama yaklaşıp kocaman çevre yolunun büyük bir bölümünün sırf çekirdek kurutmak için kapatıldığını, ulaşımın tek şeritten verildiğini görüyorsunuz. İnegöl Belediyesi tarafından büyük paralar harcanarak yapılan Ahmet Türkel çevre yolunun çekirdek kurutma tesisi olarak kullanılması ayıp. 1.5 milyon lira civarında bir harcama ile hizmete açılan yolda böyle bir manzarayla karşılaşılması hem üzücü hem de düşündürücüdür. Belediye yetkilileri hiç mi bu durumu görmüyor? Yoksa burası belediye tarafından üreticilere mi tahsis edildi?" diyerek tepkilerini dile getirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 19:16:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?