3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Yollar köstebek yuvasına döndü

Bursa'da kurulacak kent güvenliği yönetim sisteminin (KGYS) altyapı inşaatının gece geç saatlere kadar devam etmesi vatandaşı çileden çıkardı.

Setbaşı'ndan başlayarak Namazgah, Mollaarap, Teleferik'e kadar Superonline'nin gerçekleştirdiği kazı, vatandaşları toz içinde bıraktı.

Dijital şehir konseptinin oluşturulması için yerel yönetimler ile işbirliği yapan firma gece geç saatlere kadar kazı yaptı. Yeni dökülen asfaltın kazılarak kabloların çekilmesi ve daha sonra bu alanların üzerinin doldurulmamasına mahalle sakinleri tepki gösterdi.

Bursa'daki emniyet birimleri, polis ve kamera noktalarının fiber optik altyapı projesini tamamlayarak Bursa Valiliği'ne ve Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edecek olan firma, kazı çalışmalarını bir an önce bitirmek için sahur saatlerine kadar çalışma kararı aldı. Böylelikle şehir merkezinde 280 kilometre fiber optik kablo döşenecek ve gerekli iletişim altyapısı 48 özlü fiber optik kablo ile sağlanacak.

Bu kabloların 36'sı Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne, 12'si ise Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilecek. Superonline'ın kullandığı iş makineleri, yeni dökülen asfaltı kazarken, kazdığını temizlemediği için mahalle sakinlerinden tepki topladı. Vatandaşların kazı yapılan ve toz çıkan yerleri hortumlarla sulaması dikkat çekti. Mahalle sakinlerinden Coşkun Umsu, kazı yapan yetkililerle konuştuğunu ancak yetkililerin gece geç saatlere kadar kazı çalışması yapmaya devam ettiklerini söyledi. Elindeki hortumla kazı yapılan yeri sulayan Umsu, toz çıktığı için her gün yolu suladığını ve su faturasının kabardığını ifade etti. Bazı vatandaşlar ise kabloların hızlı internet için çekildiğini söyledi.

Fiber optik alt yapı ile Bursa'da 130 noktaya, 217'si sabit ve 118'i hareketli olmak üzere toplam 336 kamera kurulacağı bildirildi. Kamera sistemleri, görüntü analiz yazılımları ile desteklenerek, şüpheli paket, harekete duyarlılık, nesnelerin tespiti ve ayırt edilmesi gibi birçok konuda KGYS merkezine alarm üreteceği bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2009 Pazar 14:04:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?