3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Yorgo'nun definesinin peşine düştüler

Bursa'da bir kitapta, Uludağ eteklerinde bulunan ormanlık alanda Yunanlı Yorgo’nun 3 ton hazinesi olduğunu, okuduklarını öne süren beş kişi, bir ağacın dibini kazarken devriye gezen jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

Merkez Osmangazi İlçesi Uludağ eteklerinde bulunan Yiğitali Köyü Gölcük Mevkii’nde devriye gezen jandarma ekipleri, bir ağacın dibinin beş kişi tarafından kazıldığını gördü. Jandarmayı görünce yanlarında getirdikleri kazma, kürek ve halatları olay yerinde bırakıp kaçmak isteyen M.E. (75), M.B. (63), Y.D. (30), A.İ.A.(48) ve E.Y. (41) kovalamaca sonucunda yakalandı. Gözaltına 5 kişi, sorgulanmak üzere Osmangazi Jandarma Bölük Komutanlığı’na götürüldü. Şüpheliler buradaki ifadelerinde, bir kitapta Uludağ eteklerinde yaşamış Yunanlı Yorgo isimli bir kişinin bu bölgeye 3 ton hazine gömdükten sonra üzerine çam ağacı diktiğini okuduklarını söylediler. Daha önceden herhangi bir suç kayıtları bulunmayan şüphelilerin, “Eğer altınları bulsaydık yetkilileri durumdan haberdar edecektik. Bir şey bulmadan kimseyi rahatsız edip meşgul etmek istemedik” dedikleri öğrenildi.

ELİ BASTONLU DEFİNECİ

Şüphelilerin savcılığa getirilmesi sırasında 75 yaşındaki M.E.'nin, elinde baston ile bir askerin koluna girerek geldiği görüldü.Kaçak kazı yapmak suçlamasıyla Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edilen 5 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

...
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2011 Cuma 16:45:19
Güncelleme :2 Aralık 2011 Cuma 16:57:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?