6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Yörükler yaylada buluştu

YÖRÜKLER BOZAĞAÇ YAYLASINDA BULUŞTU

Osmangazi Yörük-Türkmen Dernekleri ile Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce ortaklaşa düzenlenen Yörük Türkmen Şenliği, Hakkari’deki hain terör saldırısı sebebiyle matem havasında yapıldı.

Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Bozağaç yaylasında yapılan şenliğe Vali Yardımcısı Hüseyin Demirciler, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Rıfat Bakan, Mustafakemalpaşa Kaymakamı Kazım Karabulut, Diyarbakır Emniyet Müdürü Sedat Ay ile Mustafakemalpaşa ve ve civar ilçelerden binlerce kişi katıldı. 3 gün süren şenliklerin son günü, Hakkari’deki hain terör saldırısında 11 askerimizin şehit olması sebebiyle matem havasına büründü. Din görevlileri tarafından şehitler için mevlid-i şerif ve Kur’an-ı Kerim okundu.

Osmangazi Yörük- Türkmen Dernekleri Genel Başkanı Dinçer Akyel yaptıkları konuşmalarda, “Bu yıl şenliğimizi buruk bir şekilde gerçekleştirebildik. Bu vatanı Yörükler-Türkmenler olduğu sürece kimse bölemeyecektir. Hepimiz kardeşiz, devletimiz burada, milletimiz burada: Haykırıyoruz: Bu millet ve devlet büyüktür, güçlüdür ve ilelebet yaşayacaktır" dedi.

Şölene katılanlara köy kadınlarının şenlik alanında pişirdikleri peynirli gözlemeler ve pilav ile yayık ayranı ikram edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2010 Cuma 12:23:03
Güncelleme :25 Haziran 2010 Cuma 13:22:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?