6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Yüksek ses cinayeti yargıda

YÜKSEK SESLE MÜZİK CİNAYETİNİN SANIKLARI HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Bursa'nın Mudanya ilçesinde, yüksek sesle müzik dinleme meselesi yüzünden çıktığı iddia edilen tartışmada bir kişiyi öldürüp, bir kişiyi de yaraladıkları iddia edilen baba ve oğlunun yargılanmasına başlandı.

Maktulün yakınları, duruşmaya öldürülen oğullarının fotoğraflarını yakalarına takarak geldi. Olayda yaralanan şahıs ise göğsündeki kurşun çıkarılarak gerçek suçlunun bulunmasını istedi.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "kasten adam öldürmek ve adam öldürmeye tam teşebbüs" suçlarından müebbet hapsi istenen tutuklu sanık N.K. (50), ilk kez hakim karşısına çıktı.

Davanın tutuksuz sanığı Y.K.V. ise bu celseye katılmadı. Alkol alırken yüksek sesle müzik dinlediklerini iddia ettiği 31 yaşındaki Özkan Baltalı'yı tabancayla vurarak öldürmekle suçlanan sanık N.K., "O gece erken yatmıştım. Saat 03.00 sıralarında, evimin önündeki gürültüye uyandım. Pencereden aşağıya baktığımda elinde bıçak olan maktulün, 75 yaşındaki diğer tutuksuz sanık olan babam Y.K.V.'yi dövdüğünü gördüm. 'Yapmayın' diye uyardığımda bana küfrettiler. Ben de kavgayı ayırmak için aşağıya indim. Fakat maktul, bana, eşime ve çocuklarıma da küfretti. Alttan alıp babamı götürmek istedim fakat elindeki bıçakla peşimden beni takip etti. Ben de onu korkutmak amacıyla ayaklarına doğru ateş ettim. Kendimi kaybetmiştim. 10 dakika sonra jandarmayı arayıp teslim oldum" diye konuştu.

Olay sırasında vücuduna giren kurşunlardan biri hala göğsünde saplı bulunan mağdur U.S. (34) ise, "Olay günü maktul ile birlikte alkol aldık. Ardından köy meydanındaki tuvalete geldik. Arabadaki teybin sesi kısıktı. Sanık N.K.'nin babası Y.V.K. durup dururken yanımıza gelip ölen Özkan'a tokat attı. Bu sırada tutuklu sanık N.K. geldi. ve yanında kardeşi N.K. de vardı. O 7 metre uzakta duruyordu. İki silah aynı anda ateş aldı. N.K., maktul Özkan'ı vurdu, kardeşi N.K. de bana ateş etti. Kaçmaya başladı.

Göğsümden giren kurşun hala orada. Beni vuran kişi huzurdaki sanığın kardeşi olan N.K.'dir" diye konuştu.

Maktulün yakınları duruşmaya, "Seni unutmayacağız Özkan" yazılı fotoğrafları yakalarına takarak geldi. Polisin geniş güvenlik tedbiri aldığı duruşmada müşteki olarak dinlenen maktulün kardeşi İ.B. (35) ve babası N.B., sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Sanık N.K.'nin savunmasını eniştesi olan avukat Necdet Konuk yaptı. Müdahil avukatı ise tutuklu sanığın kardeşinin de olaya karışıp karışmadığının belirlenmesi için mağdurun göğsünde bulunan kurşunun ameliyatla çıkarılmasını ve balistik incelemesinin yapılmasını istedi.

Mahkeme hayati tehlike oluşturmayacaksa mağdur U.S.'nin göğsündeki kurşunun çıkarılarak kimin silahından çıktığının belirlenmesine karar verdi.

Duruşma çıkışı basın mensuplarının sorularını cevaplandıran acılı baba N.B., oğlunun çok sevilen bir insan olduğunu ve olaya karışan sanığın kardeşinin elini kolunu sallaya sallaya dışarıda dolaştığını ileri sürdü. Baba N.B., "Olaya azmettiren kişi sanıkların babasıdır. Düşük sesle müzik dinleyen oğlum ve arkadaşları alkol alıyor diye sanığın babası Y.K.V.'nin saldırısına uğradı. 'Yaşlı adamsın, biz sana ne yaptık?'diyor. Bunun torunu psikolojik tedavi görüyordu. İlaçları bitiyordu, benden gelip istiyorlardı. Bunlar köyün jandarması. Bunların köyde marketleri var diye köye gelen herkesi dövüyorlardı" iddialarında bulundu.

Bu arada göğsündeki kurşunla yaşamaya devam eden U.S. ise, "Kendisini vuran kişinin dışarıda gezdiğini ifade ederek, "Ne pahasına olursa olsun bu kurşunu çıkartıp gerçek suçluların cezalandırılmasını sağlayacağım" diye konuştu.

YÜKSEK SESLE MÜZİK CİNAYETİNİN SANIKLARI HAKİM KARŞISINA ÇIKTI
YÜKSEK SESLE MÜZİK CİNAYETİNİN SANIKLARI HAKİM KARŞISINA ÇIKTI
YÜKSEK SESLE MÜZİK CİNAYETİNİN SANIKLARI HAKİM KARŞISINA ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2010 Cuma 11:11:04
Güncelleme :12 Şubat 2010 Cuma 17:17:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?