6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Yumrukla çözüm aramak ilkellik

GÜNDOĞDU, BAKAN YILDIZ'A YAPILAN SALDIRIYI DEĞERLENDİRDİ

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a yumruklu saldırıda bulunan beden eğitimi öğretmeninin kendi sendikalarında olsa üyelikten atılacağını ifade ederek, bunun bir eğitimci adına utanç verici olduğunu söyledi.

Memur-Sen Bursa İl Teşkilatı'yla bir araya gelen Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a yumruk attığı iddiasıyla tutuklanan öğretmenin, bağlı olduğu sendika tarafından üyelikten çıkarılmamasını değerlendirdi. Genel Başkan Gündoğdu, yumruk atan öğretmenin kendi üyeleri olması halinde hemen disiplin kuruluna sevk edilerek yüzde 99.5 ihtimalle üyelikten çıkarılmış olacağını söyledi.

Hukuk devletinde yumruk atarak hak aranmayacağını kaydeden Gündoğdu, "Hukuk devletinde yumrukla çözüm aramak ilkelliktir. Şiddete karşı koyması gereken bir eğitimcinin, öğrencilerini Türkiye'nin geleceğini inşa ettirmek için yetiştirmesi gerekir. Öğretmenler yumrukla çözüm olamayacağını iyice anlatmalıdır. Böyle bir kişinin sendikamız bünyesinde barınması mümkün değildir. Tüm eğitimciler adına utanç verici bir durumdur" şeklinde konuştu.

Dayakla Türkiye'nin hiçbir meselesinin çözülmeyeceğini kaydeden Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hem kapatılan eski DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk hem de Enerji Bakanı Taner Yıldız'a yumruk atanların kimler olduğu bellidir. Bu saldırıların arkasında kimler var, bilmiyorum. Ama bizler bu yumruktan medet umanların kimler olduğunu çok iyi biliyoruz. Bunlar kardeşliğimizden rahatsız olanlar, barışı, huzuru hazmedemeyenlerdir."

 

"MEMUR ALIMI ÇEYREK MÜJDEDİR"

Hükümetin ilk etapta 67 bin memur alınacağını açıklamasına temas eden Gündoğdu, "Bu tam bir müjde değil, çeyrek, olsa olsa yarım bir müjdedir. Çünkü ülkemizde 130 bin öğretmen, 65 bin sağlık, 10 bin din görevlisi, 12 bin de hizmetli açığı var. Dolayısıyla bu sayının en az 300 bin civarında olması gerekir. Ama bütçenin durumunu göz önüne alırsak, alınacak 150 bin kişiyle işsizliği önlemede önemli bir adım olacaktır. Bu kadar kişinin istihdamı da yaklaşık 2 milyon kişinin bundan yararlanması demektir" ifadelerini kullandı.

GÜNDOĞDU, BAKAN YILDIZ'A YAPILAN SALDIRIYI DEĞERLENDİRDİ
GÜNDOĞDU, BAKAN YILDIZ'A YAPILAN SALDIRIYI DEĞERLENDİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 12:26:04
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 23:36:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?