3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Yunuseli Havaalanı yeniden canlanacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yunuseli'ndeki havaalanından seferlerin yeniden başlaması için çalışma yürüttüklerini söyledi.

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerin yönetim ve denetim kurulu üyeleriyle Mudanya’da bir araya geldi. Büyükşehir belediyesi şirketlerinin koordinasyon toplantısında yeni dönemde hedeflerinin büyük olduğunu belirten Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin profesyonel, birikimli kadroları ile gerçekleştireceği çalışmalarla Bursa’nın Türkiye’ye örnek bir kent olacağını söyledi.
Bursa’nın büyük bir potansiyelinin olduğuna dikkati çeken Başkan Altepe, “Bu dönem Bursa’nın farklılıklarının yaşanacağı, özeliklerinin göz önüne sunulacağı bir dönem olacak. Bilgi ve birikim sahibi, mesleki alanlarında profesyonel kişiler ile hizmet vereceğiz. Bursa’ya hizmet etmek bizim için büyük bir onur. Bu dönemi üretimle geçirmek bizim için çok önemli. Bursa bizden çok şey bekliyor. Seçimlerde gördük ki Bursa bize güveniyor. Oyu AK Parti’ye olmayan birçok seçmen de bu kadroya güvendiğini gösterdi. Halk her konuda Büyükşehir Belediyesi’nin kadrolarını, ilçe belediyeleri ile birlikte üretilecek projeleri bekliyor. 4 ayda gerçekleştirdiğimiz 100’ün üzerindeki projemiz gelecekte halkımızın beklentisinin karşılanacağının göstergesi” dedi.

"300 MİLYONLUK BÜTÇEYLE BURSA'YA HİZMET ÜRETECEĞİZ"

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin iştirakleri olan BURULAŞ, BESAŞ, BURFAŞ, KÜLTÜR A.Ş., BURKENT ve BURBAK’ın da 300 milyon TL’yi ulaşan bütçe hacmi ile kentin yıldızını parlatacak yatırımlara imza atacağını söyledi. Profesyonel kadroları ve birikimli yöneticileri ile şirketlerin Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda kentin her alanındaki eksiklikleri giderecek yatırımları gerçekleştireceğini dile getiren Başkan Altepe, “Uzun yılar Bursa’ya kafa yoran kadrolar olarak iş başına geldik. Hedefimiz Büyükşehir Belediyesi’nin iştirakleriyle kentin gücünü birleştirerek, oluşturulacak sinerji ile Bursa’ya katma değer sağlamak,
Bursa’yı tüm değerleri ile Türkiye’nin parlayan yıldızı yapmaktır” şeklinde konuştu.

“YUNUSELİ HAVAALANI YENİDEN CANLANACAK"

Yunuseli’ndeki havaalanından yeniden seferlerin başlaması için de çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Başkan Altepe, Devlet Bakanı Faruk Çelik’in bu konuyla ilgili Ankara’da temaslarını sürdürdüklerini vurguladı. 15 yıl önce Yunuseli’nden İstanbul’a uçak kalktığını ancak bugün havaalanının kullanılamadığını hatırlatan Başkan Altepe, kentin merkezindeki bu havaalanını canlandırmak için en kısa zamanda kullanıma geçirmek istediklerini belirtti.

"KENTİN KAYNAKLARINI ARTIRMAK İÇİN PROJELER ÜRETMELİYİZ"

Bursa’nın sınırları içinde üretim yapan birçok firmadan vergi alamadığına işaret eden Başkan Altepe, “Bursa genel vergilerden yüzde 2 pay alıyoruz. Raylı sistem projeleri krediyle yapılıyor. Maliyetine yolcu taşınıyor. Hem pahalı geliyor, hem de harcanan para gidiyor. Kaynaklarımızı artıracak aktif projeler üretmeliyiz. 16 yıldır Büyükşehir Belediyesi’ndeyim ilk defa böyle bir toplantı yapılıyor. Bu anlayış şirketlerin daha aktif olmaları konusundaki kararlılığımızın göstergesi. Artık hep birlikte kafa yoracağız. Kenti ayağa kaldırmak için neler yapılacağını düşünmeliyiz. Bursa bugün dünyaya otomotiv ve parça satıyor. Dünyanın en önemli 10 merkezinden biri olan Bursa’nın bu faydasını kullanmalıyız. Biz de raylı sistem üretimi konusunda çalışmalara start verdik. Özel sektörden katacağımız imkanlarla bu tür çalışmaları artıracağız” şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 11:02:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Aydın Güleç IP: 78.178.57.xxx Tarih : 8.08.2009 08:26:12

Bir Bursalı olarak şehrin ortasından geçen Tren'den utanıyorum.O sistemi kuran acizler!!!! Gidin Torino metrosunu görün.