3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Yürek yakan dram

EV SAHİBİNİN SOKAĞA ATTIĞI ANNE VE ÇOCUĞUNUN DRAMI

Bursa'da, eşi cezaevine girince kirayı ödeyemediği için ev sahibi tarafından kapı dışarı edilen genç kadın, çocuğuyla birlikte sokakta hayatta kalma mücadelesi veriyor. Dondurucu soğukta birbirlerine sarılarak ısınmaya çalışan küçük çocuk ile annesinin dramı yürek parçalıyor.

Eşi iki hafta önce cezaevine giren Akgül Yılmaz (31), kirasını ödeyemediği için ev sahibi tarafından kapı dışarı edildi. Demirciköy'deki evinden atılan kadın ve 11 yaşındaki oğlu Serdar, eşyalarıyla birlikte ev sahibi tarafından Osmangazi ilçesi Kavaklı Mahallesi'ndeki boş arsaya bırakıldı. İki gündür soğukta eşyalarının arasında yatan genç kadın ve oğlu, kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor.

Yaşadıklarını gözyaşları içinde anlatan ve ailesinin de kendisine bakmadığını belirten Akgül, "İnsanlarda insaf kalmamış. Eşim cezaevine girdiği için ev kirasını ödeyemedim. Ev sahibi bu soğukta oğlumla beni dışarı attı. İki gündür komşuların verdikleriyle karnımızı doyuruyoruz. Sığınma evine gitmek istemiyorum. Bana tek göz odalı bir yer versinler razıyım. Sokakta oğlumla korku içinde yatıyoruz. Havalar soğuk ve yağışlı. Yemek yapamıyorum, çocuğuma bakamıyorum. Bize yardım etsinler" diye feryat etti.

11 yaşındaki minik Serdar ise, "Sokakta yatmaktan korkuyorum. Annem ben uyurken bize zarar gelmesin diye başımda bekliyor. Kar yağacak diye korkuyorum. Bize birileri yardım etsin. Küçük bir evimiz olsun, başka bir şey istemem" diye konuştu.

Genç kadın arsada eşyalarının başında beklerken, minik Serdar ise köpekleriyle oynuyor. Genç kadına yiyecek veren mahalle halkı, Akgül Yılmaz ve oğlunun sığınma evine gitmeyi reddediklerini, psikolojisi bozulduğu için gelen yetkililere de tepki gösterdiğini söyledi.

EV SAHİBİNİN SOKAĞA ATTIĞI ANNE VE ÇOCUĞUNUN DRAMI
EV SAHİBİNİN SOKAĞA ATTIĞI ANNE VE ÇOCUĞUNUN DRAMI
EV SAHİBİNİN SOKAĞA ATTIĞI ANNE VE ÇOCUĞUNUN DRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2009 Çarşamba 10:03:05
Güncelleme :23 Aralık 2009 Çarşamba 12:48:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?