2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Yurtdışında iş vaadi hayal çıktı

Bursa'da inşaat işçilerini Kanada, Macaristan ve Azerbaycan'da iş bulma vaadiyle dolandırdığı öne sürülen 3'ü kadın 5 kişi, mali polis tarafından yakalandı. 

Emniyet Müdürlüğü Organize Suç ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri, dolandırıldığını iddia eden 20 kişinin müracaatı üzerine soruşturma başlattı. Bir gazeteye "inşaat firmamızın yurtdışı şantiyelerinde çalışacak işçi aranıyor" şeklinde verilen ilandan yola çıkan mali polis, Altıparmak'taki yazıhaneye operasyon düzenledi. Kanada'ya götürecekleri işçilerden masraf olarak 580, Macaristan ve Azerbaycan'a gideceklerden ise 480 YTL aldığı öne sürülen zanlılar gözaltına alındı. Bin 600 dolar maaş vaadiyle yaklaşık 100 kişiyi dolandırdığı iddia edilen G.B. (41), M.Ç. (38) ve işyerinin sekreteri 3 bayan gözaltına alındı. Zanlıların dikkat çekmemek için başvuran inşaat ustası ve işçilerden sağlık raporu, sabıka kaydı, nüfus cüzdanı örneği istedikleri öğrenildi. 

Zanlılar sorgulamalarının ardından, "yurtdışında iş vaadiyle nitelikli dolandırıcılık" iddiasıyla adliyeye sevk edildiler.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2007 Çarşamba 15:06:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?