6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Yurttan fuhuş batağına

(ÖZEL) DEVLET YURDUNDAN FUHUŞ BATAĞINA

Bursa'da 10 yaşında baba dayağından kaçıp devlet yurduna yerleşen ve 18 yaşında sokağa terk edilen genç kadın, şimdi fuhuş batağına saplandı. 2 çocuğu, kendisini gibi yurda yerleştirilen 20 yaşındaki genç anne, şimdi hayata tutunmak için yetkililere sesleniyor.

Edinilen bilgiye göre, baba dayağından bunalan B.K., 8 yaşında evden kaçtı. Gidecek yeri olmayan küçük kıza devlet kucak açtı. Yurtta 10 yıl, göz açıp kapatıncaya kadar çabuk geçti. 18 yaşını doldurunca yurttan çıkarılan B.K.'nın gidebilecek kimsesi yoktu. Aç olan karnını doyurabilmek için fuhuş batağına saplanan 20 yaşındaki B.K., kendisine sahip çıkılması için yetkililere seslendi. Bu arada B.K.'nın gayri meşru ilişki sonucu dünyaya gelen 2 çocuğu, kendisi gibi yurda yerleştirildi.

Kent merkezinde fuhuş için müşteri beklerken, başından geçenleri anlatan B.K., 2 yıldır sokaklarda yaşadığını ifade ederek, "8 yaşında evden kaçtıktan sonra yerleştirildiğim yurttan 18 yaşını doldurunca çıkarıldım. Fuhuş batağına sürüklenmek zorunda kaldım. Ben ne yapabilirim? Adam mı öldürmem lazım? Gasp mı, hırsızlık mı yapmam lazım? Ben fuhuş yapmaya çok meraklı değilim. Bunu severek isteyerek yapmıyorum. Bir sahip çıkanım olsa, bir ailem olsa böyle mi olurdu? Ne yapayım? Sokaklarda mı yatayım? Devlet

bizim elimizden tutsun. Bize sahip çıksın. Buna bir çözüm yolu bulsun.10 yıl boyunca onlar bana baktı. Beni kendi anam babam değil, devlet büyüttü. Ama hiçbir imkan vermeden beni yeniden sokağa mahkum etmesi ihanet gibi" diye konuştu.

Dünyaya gelen 2 çocuğunun da devlet yurduna yerleştirildiğini ifade eden B.K., "Yıllardır onları göremiyorum. Sonuçta ben bir anayım. Hayat kadınıyım diye bana çocuklarımı bile göstermiyorlar. Ben kendi isteğimle bu hale gelmedim. Beni bu hale şartlar getirdi. Yaşamaktan bıktım. Kaç kere valiliğe çıktım. Valilik bana, 300-400 TL para verip gönderdi. Benim istediğim para değil. Bana sahip çıksınlar. Yatacak yer, iş imkanı sağlasınlar. Ben başka bir şey istemiyorum. Ben bu işi yapmak istemiyorum. Tek

isteğim bu hayattan kurtulmak. Bir işim, bir evim olsun istiyorum. Kaç yıldır çocuklarımı görmüyorum. Devlet çocuklarımı elimden aldı. Bıktım artık bu hayattan ölmek istiyorum. Yetkililere yalvarıyorum" dedi.

B.K.'nın 41 yaşında aynı işi yapan arkadaşı G.U. da, "Başbakan sesimizi duysun. Bizim gibi gariplere, kimsesizlere sahip çıksın. Ben hayat kadını olmaya çok da hevesli değilim. Bıktık artık, usandık. Yeşil kartım iptal edildi. Ben açım aç. Bu işi yapmaya mecburum. Benden ayrılan eşim hayat kadını ile birlikte yaşıyor. Yıllardır çocuğumu hayat kadını olduğum için bana göstermiyor. O yavrum da, o kadının ve o babasının yanında eninde sonunda bu yola düşecek" diye konuştu.

(ÖZEL) DEVLET YURDUNDAN FUHUŞ BATAĞINA
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2010 Pazar 11:45:01
Güncelleme :3 Ocak 2010 Pazar 14:44:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?