4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Yüzme şampiyonu Kocaeli oldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘8. Bursa Ulusal Yüzme Şampiyonası’nda iki gün boyunca birincilik için kulaç atan genç sporculardan Kocaeli Yüzme Spor Kulübü, bayanlar, erkekler ve toplam kategorilerinde en iyi puanları alarak şampiyon oldu.

Yeşili ve doğası ile öne çıkan Bursa’nın adını yüzme sporunda da markalaştırmak için Büyükşehir Belediyesi tarafından Burfaş koordinasyonu’nda düzenlenen ‘8. Bursa Ulusal Yüzme Şampiyonası’, 30 takım ve 450 sporcuyu Havuzlupark Tesisleri’nde buluşturdu. İki gün süren ve nefes kesen müsabakalarda Bursalı yüzücülerle İstanbul, Kocaeli, Gölcük, Eskişehir ve Ankara’dan gelen sporcular şampiyonluk için kulaç attı.

8. Bursa Ulusal Yüzme Şampiyonası’nda erkek, bayan ve toplam kategorilerinde de en iyi puanları alarak birinci olan Kocaeli Yüzme Spor Kulübü sporcuları, şampiyonluk sevincini doyasıya yaşadı. Şampiyonada dereceye giren takımlara ödüllerini veren Burfaş Genel Müdürü Zeynel Abidin Turan, Türk Milli Takımı’na sporcuları tanıtmak ve Bursa’yı yüzmede de markalaştırmak amaçlarıyla gerçekleştirilen organizasyonu gelecek yıllarda uluslararası boyuta taşımak istediklerini söyledi.

Şampiyonaya Bursa’dan katılan Boschspor Kulübü bayan, erkek ve toplam kategorilerinde ikincilik kupalarını kazandı. Gölcüklü Akademispor’un bayanlar kategorisinde üçüncü olduğu müsabakalarda, Kocaeli’den gelen Yıldızlar Spor Kulübü de hem erkekler kategorisinde hem de toplamda üçüncülük heyecanını yaşadı. İl Genel Meclis Başkanvekili Nihat Çubukçu ile Yüzme İl Temsilcisi Necdet Külahçı’ya ve şampiyonaya katılan illerin ve takımların temsilcilerine organizasyona desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verildi. Şampiyonada yarışan genç yarışçıların mücadelelerini hafta sonu serinlemek için Havuzlupark’a gelen vatandaşlar da ilgiyle izledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 10:58:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?