3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Yüzsüzlüğün bu kadarına pes!

Bursa'da, üniversite öğrencisi olduklarını ve doğalgaz borcunu ödemeleri gerektiğini söyleyip kuyumcuya sahte bilezik veren 2 dolandırıcı, yakayı ele verdi.

Güvenlik kamerasından yola çıkan ekipler tarafından yakalanan gençlerden biri, "İhtiyacın için mi yaptın?" sorusuna, "Kuyumcunun eşekliği" diye cevap verdi.

Edinilen bilgiye göre olay, Yıldırım ilçesi Zümrütevler Mahallesi Çiçek Caddesi üzerinde Bülent Kaya'ya (32) ait kuyumcu dükkanında meydana geldi. Kuyumcuya gelen 2 genç, kendilerini üniversite öğrencisi olarak tanıtıp kirada oturduklarını söyleyerek, "Doğalgazımızı kesecekler. Borcumuzu yatırmamız için annemize Anneler Günü hediyesi olarak aldığımız bu altın bileziği bozdurmak istiyoruz. Zamanımız yok, hemen satın alır mısınız?" dedi.

Gençlere inanan dükkan sahibi, 22 gram ağırlığında olan bileziğin bedeli olan 495 TL parayı gençlere verdi. Parayı alan gençler hızla olay yerinden uzaklaşırken, Kaya incelediği bileziğin sahte olduğunu anlayınca polise haber verdi. Güvenlik kamerasını inceleyen polis, 2 sahtecinin kimliğini belirledi.

Polis, kendilerini üniversite öğrencisi olarak tanıtan C.P. (20) ve A.C.K.'yi (19) gözaltına aldı. Kuyumcu Bülent Kaya'nın da teşhis ettiği şahıslar, "dolandırıcılık." suçundan adliyeye sevk edildi. Emniyet çıkışı çevrede kendilerine tepki gösteren vatandaşlara küfreden dolandırıcılar, gazetecilerin, "İhtiyacınız mı vardı?" sorusuna, "Ne alakası var? Kuyumcunun eşekliği" diye cevap verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 18:43:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?