1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Zabıta Teşkilatı kuruluşunu kutluyor

1826 yılında Yeniçeri Ocağı'nın kapatılmasıyla oluşturulan Zabıta Teşkilatı bu yıl 180. kuruluş yılını kutluyor. 

Her yıl 4-8 Eylül tarihleri arasında kutlanan Zabıta Haftası tüm Türkiye'de olduğu gibi Bursa'da da çeşitli faaliyetlerle kutlanıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Hüseyin Koçak'ın Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak, teşkilatıyla birlikte saygı duruşunda bulunmasıyla başlayan törenler sürüyor. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Zabıta Teşkilatı'nın halkın huzuru, sağlığı ve güvenliği için gecenin karanlığında, soğuğunda, yağmurunda ve çamurunda 24 saat hizmet verdiğini söyledi. Yeni belediye kanunları sayesinde Zabıta Teşkilatı'nın görev ve yetkilerini arttırdığını belirten Başkan Şahin, "Her şeyin yasalarla olmasını beklememek gerekir. 

Bu güzel şehri daha yaşanabilir kılmak için 7'den 70'e her yaştan insanın el ele vermesi gerekiyor. Özellikle zabıtanın yetkili olduğu konularda esnafımızın ve halkımızın zabıta ekiplerine engel değil yardımcı olmalarını istiyoruz" dedi. 

Zabıta Teşkilatı'nın belediyelerin aynası olduğunu belirten Başkan Şahin, "Zabıta belediyenin vitrinidir. Onların tebessümünü vatandaş belediyenin güler yüzü olarak yorumluyor. Onların çalışma ortamını iyileştirmek için öncelikle 15-20 yıllık araçlarını yeniledik, filosunu güçlendirdik. Bundan sonrada zabıta teşkilatının iyileştirilmesi için ihtiyacı olan her konuda yardımcı olmaya devam edeceğiz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2006 Çarşamba 17:37:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?