2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Zabıtadan şafak operasyonu

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim ve öğretim dönemi öncesinde yasal izinleri olmadan servis taşımacılığı yapan ve izinli olduğu güzergahın dışına çıkan servis araçlarına göz açtırmıyor. 

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, sabahın ilk ışıkları ile birlikte eski Gemlik Yolu ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde servis araçlarını denetime aldı. Yaklaşık 2 saat süren denetimler sonucunda, yasal izinleri bulunmadığı halde taşımacılık yaptığı tespit edilen 41 araca işlem yapıldı. İzinsiz çalışan her araca 117 YTL para cezası uygulanırken, 15 araç ise ticaretten men edilerek, otoparka çekildi. 

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Denetim Hizmetleri Şube Müdürü Mahmut Turna, yasal olmadan servis taşımacılığı yapan araçlardan en çok şikayeti, o araçlarda seyahat eden vatandaşların yaptığını belirterek, “Yasal çalışmayan araçların çoğunluğu model olarak düşük, sık sık arıza yapmasının yanı sıra yolcu güvenliği bulunmuyor. Kamyonet kasalarında işçilerin taşındığı araçlarla karşılaşıyoruz. Ayrıca yasal izinleri olmadan servis taşımacılığı yapanlarla izinleri olanlar arasında haksız rekabet yaşanıyor. Bu konuda herkesin üzerine düşen görevi yapmasını ve kurallara uymasını bekliyoruz” dedi. Yasal izinleri olmadan servis taşımacılığı yapan araç sürücülerine uyarılarda bulunan Turna, “Hiçbir şekilde izinsiz taşımacılığa göz yumulmayacaktır. Denetimlerimiz sıklaşarak devam edecek. Yalnızca izinsiz olanlar değil, izinli oldukları halde servis güzergahının dışında çalışan araçlar da denetimlerde tespit edildikleri takdirde ticaretten men edileceklerdir” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2007 Perşembe 14:39:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?