6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Zabıtadan seyyar operasyonu

BURSA'DA ZABITADAN SEYYARLARA NEFES KESEN OPERASYON

Bursa'nın merkez Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, seyyar satıcılara karşı operasyon başlattı.

Zabıta ekipleri, halkın yoğun olarak kullandığı çarşı bölgesi başta olmak üzere Nalbantoğlu, Ünlü Cadde ve Santral Garaj civarında cadde ve kaldırımları işgal eden seyyar satıcılara karşı operasyon düzenledi.

 15 kişilik ekipler halinde düzenlenen operasyonlar sonucu, bin 500 kilo meyve sebze, bin 200 parça giyim, 2 bin 500 adet hırdavat malzemesine ve 200 adet tabelaya el konuldu.

Zabıtaların, kentin önemli bölgelerinde çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüğünü belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, seyyarla mücadeleye devam edileceğinin altını çizdi. Dündar “Bursa ve Osmangazi’de seyyar satıcı sorunun kalmaması için çalışmalarımıza hız verdik. Zabıta ekiplerimiz kentin önemli noktalarında operasyonlarını sürdürüyor amacımız halkımızı ve esnafımızı mağdur etmeden sosyal yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak” dedi.

 

"KAYITDIŞI İLE MÜCADELE EDİYORUZ"

 

Esnaftan gelen şikayetleri değerlendirdiklerini ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar seyyara göz açtırmayacaklarının mesajını verdi. Kayıt dışı ekonomiyle sıkı bir mücadeleye girdiklerini belirten Dündar “Esnaf denetlemelerine bu denli önem verirken, kayıt dışı ekonominin esnafın işini baltalamasına ve haksız kazanç elde etmesine izin veremeyiz. Esnaf bu konuda çok sıkıntılı, zabıta ekiplerimiz seyyar satıcılarla ilgili hassas davranıyor ve üzerine düşeni yapıyor, kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

 

"VATANDAŞLAR DUYARLI OLMALI"

 

Seyyarla mücadelede en önemli sorunun halktan gelen tepkiler olduğunu belirten Başkan Dündar, vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya çağırdı. Dündar “Seyyarla müdahalede halkın yoğun tepkisiyle karşılaşıyoruz halbuki bizler onlardan gelen şikayetler doğrultusunda harekete geçiyoruz. Vatandaşın kullanacağı kaldırımları işgal eden, gürültü kirliliği yaratan ve esnafa büyük zararı olan seyyarlarla mücadele ediyoruz. Bu konuda özellikle halkımızdan zabıta memurlarına destek olmalarını ve işimizi kolaylaştırmalarını istiyoruz” diye konuştu. Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından seyyar satıcılara yönelik yürütülen çalışmaların devamının geleceğini belirten Dündar, özellikle yaz aylarında esnek çalışma saatleri ve geniş bir kadroyla çalışmalarını sürdüreceklerini açıkladı.

BURSA'DA ZABITADAN SEYYARLARA NEFES KESEN OPERASYON
BURSA'DA ZABITADAN SEYYARLARA NEFES KESEN OPERASYON
BURSA'DA ZABITADAN SEYYARLARA NEFES KESEN OPERASYON
İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2010 Pazartesi 15:46:01
Güncelleme :5 Temmuz 2010 Pazartesi 18:03:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?