1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Zabıtaya ceza kesme yetkisi

Zabıta Teşkilatı, yeni kanuni düzenleme doğrultusunda 2007 başından itibaren ceza kesebilecek.
 
Bursa'da zabıta memurlarına, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu ile yeni çıkan Zabıta Yönetmeliği hakkında eğitim verildi. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Hüseyin Koçak, Tayyare Kültür Merkezi'nde düzenlenen eğitim seminerinde, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun uygulanmasına yeni yılda başlanılacağını belirterek, "Yasa daha önce görev kapsamında sadece tutanak tutan zabıtalara ceza kesme yetkisi getiriyor" dedi. 

Koçak, Zabıta Teşkilatı'nın halkın huzuru, sağlığı ve güvenliği için çalıştığını, yeni yasa ile artan görev ve yetkilerini de en doğru şekilde kullanması amacıyla bu eğitim seminerini düzenlediklerini söyledi. Yasanın yeni yılın ilk gününden itibaren uygulanmasına başlanacağını bildiren Koçak, seminere katılanlara idari yaptırımlarla alakalı bilgiler verdi. Çalışanlara ceza kesme yetkisinde hissi davranmamaları konusunda uyaran Koçak, büyük cezayı gerektiren durumlarda ise delil toplanmasının önemine dikkat çekti.
 
Her şeyi kanunlardan beklememek gerektiğini ifade eden Koçak, "Bursamız'ı daha yaşanabilir hale getirmek için herkesin ve herkesimin desteğini bekliyoruz. Yetki görev ve sorumluluğum alanındaki konularda özellikle esnafımızın ve halkımızın zabıta ekiplerine engel değil yardımcı olmalarını istiyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2006 Çarşamba 15:16:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?