1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Zafer Bayramı'nda Rumeli Ezgileri

Bursa'da, Namık Kemal Gösteri Topluluğu (NAKEM) tarafından organize edilen ''30 Ağustos Zafer Bayramı'' kutlama gecesi vatandaşlardan büyük ilgi gördü. 

Osmangazi Belediyesi'nin sponsorluğunda Bursa Açıkhava Tiyatrosu'nda düzenlenen etkinlikte, Arnavutluk'tan Libraj Halk Dansları ekibi, Kosova'dan Alba Folk Dans ekibi, Makedonya'dan Ibe Palıkuce Halk Dansları ekibi, Sırbistan'dan SHKA Ternove Halk Dansları ekibi katıldı. Ayrıca NAKEM ekibi ile Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu da birer gösteri yaptı. Özellikle NAKEM ekibinin 'Kurtuluş Savaşı'nı anlatan oyunu, izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı. 

Namık Kemal Halk Oyunları Kültür Derneği 2. Başkanı Taner Ödemiş, yaptığı konuşmada, geleneksel hale gelen gecenin 30 Ağustos gibi anlamlı bir günde kutlanıyor olmasının mutluluk kaynağı olduğunu dile getirdi. Organizasyon aracılığıyla Türkiye ve Balkanlar arasında bir kültür köprüsü oluşturmayı amaçladıklarını belirten Ödemiş, ''Gelecek yıllarda bu organizasyonu daha da geliştirmeyi amaçlıyoruz. Uluslararası alanda ses getirecek bir etkinlik haline gelecek'' dedi. 

Namık Kemal Halk Oyunları Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Özkan, desteklerinden dolayı Osmangazi Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ'a teşekkür plaketi verdi. Gecede, Rumeli yöresi türküleriyle tanınan şarkıcı Ekrem Pehlivan, seslendirdiği hareketli şarkılarla alanı dolduran Bursalılar'ı coşturdu.
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2006 Perşembe 14:07:12
Güncelleme :31 Ağustos 2006 Perşembe 14:12:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?