4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Zamlar 'One minute' dedirttiyor

Bursa Tüketicileri Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, son yapılan akaryakıt zammının tüketiciyi 'One minute' deme noktasına getirdiğini söyledi.

Dernek binasında basın açıklaması yapan Sıtkı Yılmaz, Türkiye'nin dünyanın en pahalı benzinini kullandığını belirterek, eylül ayında boykot yapmaya hazırlandıklarını belirtti. Son yapılan zamla birlikte kurşunsuz benzinin fiyatının 3,16 TL'ye yükseldiğini ifade eden Yılmaz, akaryakıta yapılan zamların tüketicide hayal kırıklığına yol açtığını belirtti.

'Deli Dumrul vergisi' dediği bu zamma tüketicinin kayıtsız kalmayacağını kaydeden Yılmaz, "Petrol Sanayicileri Derneği, kaçak yollarla yurt içi pazarına sunulan akaryakıtın maliyetinin 3 milyar dolar seviyesine ulaştını bildirmişti. Bu gerçekler ortada. Hükümetin kayıt dışıyla mücadele yerine tüketicinin sırtından dolaylı vergilerle kapatmaya çalışması tüketicinin sabrını taşırdı.

Tüketici, 'One minute' deme noktasına geldi. TÜDEF, eylül ayına kadar olan süreçte, bu zammı gündemde tutacak ve akaryakıt ürünlerini zorunlu olmadıkça tüketici satın almayacaktır. Her geçen gün tepkimizi yükselterek, eylül boykotuna hazırlanacağız" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 13:27:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?