4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Zehir tacirlerine operasyon

Bursa'da "Bahar 16" operasyonu kapsamında "torbacı" tabir edilen 36 kişi gözaltına alındı. Polis kamerası kayıtlarında kucağındaki bebeğiyle uyuşturucu ticaretinde yer alan bir kadın dikkat çekti.

Merkez Yıldırım ilçesi, Beyazıt Mahallesi Kartal Sokak'taki uyuşturucu satıcılarının yakalanarak cezaevine gönderilmesinin ardından, Bursa'nın değişik mahallelerinde uyuşturucu satışına devam eden tacirlere yönelik çalışma başlatıldı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, 6 aydır süren takibin ardından operasyon kararı aldı. Ulus ve Vatan Mahallesi Bahar Sokak üzerine polis kamerası koyan ekipler, uyuşturucu satışlarının saniye saniye kameralara kaydedilmesi üzerine harekete geçti. Kameraya yansıyan görüntülerde kucağında bebeği ile uyuşturucu satıcılarının yanında bulunan bir kadın dikkat çekerken, uyuşturucu ticareti tüm detaylarıyla kameralara yansıdı. Küçük kız çocuklarının satış için kuryelik yaptığı görüntülerde, alıcıların mahalle girişlerinde bekletilmesi dikkat çekti.

POLİSE DE UYUŞTURUCU SATTILAR
Öte yandan zanlıların alıcı kılığındaki polislere de uyuşturucu sattığı bildirildi. Torbacı tabir edilen 14 ayrı grubun bulunduğu mahalleye 200 kişilik çevik kuvvet polisi desteği ile birlikte giren narkotik polisi, 20 ayrı eve aynı anda operasyon düzenledi. Sabah saat 06.30'da gerçekleştirilen operasyonda narkotik köpeği taşların altına ve koltuk aralarına gizlenmiş uyuşturucu maddeleri bulmayı başardı. Yaşları 13 ile 17 arasında değişen 10 çocuğun da gözaltına alındığı operasyon kapsamında 15'i kadın olmak üzere toplam 36 kişi emniyete götürüldü.

Emniyetteki sorgusunda hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen zanlılar, "iştirak halinde uyuşturucu ticareti yapmak" ve "münferiden uyuşturucu ticareti yapmak" suçlarından adliyeye sevk edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 14:03:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?