3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Zeki Müren, Emel Sayın'la anıldı

ZEKİ MÜREN BURSA'DA EMEL SAYIN'LA ANILDI

Bursa'da düzenlenen 'Zeki Müren'i Anma Gecesi'nde sahne alan ünlü sanatçı Emel Sayın, yakın dostu Sanat Güneşi'nin şarkılarıyla davetlilere muhteşem bir konser verdi.

Geceye Vali Şahabettin Harput, CHP milletvekili Abdullah Özer, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar, CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan, Yeşilçam'ın duayen isimlerinden sinema sanatçıları Nuri Alço ve Engin Çağlar ile siyaset ve ekonomi dünyasının renkli isimleri katıldı.

 "ZEKİ MÜREN DEYİNCE HAYAT DURUR"

Gecede konuşan Vali Şahabettin Harput, Bursa'da yapılacak sanatsal projelerin bundan sonra bizzat içinde olacağının sözünü vererek, "Zeki Müren deyince hayat durur. İnsanlar vardır, hayattayken ölüdürler. Ama insanlar vardır, hayatta değil, öldükten sonra yaşarlar, ölümsüzleşirler. Zeki Müren sadece Bursa'ya ve Türkiye'ye has değildi. Güzel Türkçe'mizi onun kadar asil ve şiir gibi konuşan insanlar kalmadı. Gerek besteleriyle gerek sesiyle özellikle insanlığıyla sanatı en güzel yaşayan, yaşatan bir örnek

isimdi. Zeki Müren isminin artık sadece gönüllerde değil Bursa'da sanatsal faaliyetlerle yaşatılması gerekiyor. Bu geceyle birlikte Zeki Müren için yeni bir dönemin başlangıcı olacağına inanıyorum. Bursa'da Zeki Müren adına bir konservatuvar başta olmak üzere birçok etkinlikler yapılmasını temenni ediyorum. Bundan sonra Zeki Müren ile ilgili her türlü projenin bizzat içinde olacağım" diye konuştu.

 "ZEKİ MÜREN'LE ÇALIŞMAK BÜYÜK KEYİFTİ"

Zeki Müren'i sahnede anlatırken duygusal anlar yaşayan ünlü sanatçı Emel Sayın, Zeki Müren ile birlikte sanat müziğini yaşatmak için çalıştıklarını belirterek, "Zeki Müren ile çalışmak büyük bir keyifti. Zeki Müren'in olduğu her yerde bir disiplin vardı. Ben sahneye çıktığımda kendisini sahneye davet ederdim. Beni hiç kırmazdı. Zeki Müren ile iki kez Almanya'da konser vermiştik. Belki de hayatımızın en keyifli konserleriydi. Sanat müziği ödüllerinin altın ödülünü hep Zeki Müren alırdı. Bundan da büyük

mutluluk duyardım. Türk sanat müziğinin en çok sevilen erkek sanatçısı Zeki Müren, kadın sanatçısı ben olurdum. O yüzden sanatsal anlamda sık sık birlikte olurduk. Kendisini huzurlarınızda tekrar rahmetle anıyorum" dedi.

 ZEKİ MÜREN MÜZESİ NİLÜFER'E YAPILACAK

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de Bursa'da Zeki Müren Kültür ve Yaşatma Derneği tarafından yapılması planlanan Zeki Müren Müzesi'nin Nilüfer'de yapılacağı müjdesini verirken, yer konusunda çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Zeki Müren Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanı Yaşariye Doğan ise çok yoğun bir çalışmanın ardından Bursalılara böyle bir gece yaşattıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Gecemizde çok özel konuklarımız var. Derneğimizin merkezini Bursa olarak belirledik ama ulusal çapta yayılmasını istiyoruz. Bursa'yı sanat müziğimizin merkezi haline getirmek için dernek yönetimi arkadaşlarımla birlikte sıkı bir çalışma içerisindeyiz. Dernek olarak daha birçok önemli projeye imza atmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

EMEL SAYIN, SANAT GÜNEŞİ'NİN ŞARKILARIYLA MEST ETTİ

Türk sanat müziğinin önemli seslerinden Emel Sayın, yakın dostu Zeki Müren'in bestelerini Selçuk Tekay ve orkestrası eşliğinde seslendirirken, geceye katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı.

Konuşmaların ardından Zeki Müren'in hayatı sinevizyon gösterimi ile izletilirken, Sanat Güneşi'nin ölmeden önce TRT'de canlı yayınlanan programdaki görüntüleri, salondaki hayranları tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

ZEKİ MÜREN'İN ARACI MÜZEYE HİBE EDİLDİ

Gecede, ruhsatı Zeki Müren'e ait olan ve Sanat Güneşi'nin yıllarca kullandığı Chevrolet marka otomobili Zeki Müren Müzesi'ne konulmak üzere Zeki Müren Kültür ve Yaşatma Derneği'ne hibe eden 26. dönem milletvekili ve Ermetal Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Gülener'e plaket takdim edildi.

Gecede ayrıca, derneğe ve düzenlenen anma gecesine katkıda bulunan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Zeki Komakoğlu, Lions Kulübü ve sponsor firmalara plaket verildi.

ZEKİ MÜREN BURSA'DA EMEL SAYIN'LA ANILDI
ZEKİ MÜREN BURSA'DA EMEL SAYIN'LA ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2009 Cumartesi 14:37:05
Güncelleme :21 Kasım 2009 Cumartesi 19:30:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?