6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Zeki Müren mezarı başında anıldı

ZEKİ MÜREN MEZARI BAŞINDA ANILDI

Sanat güneşi Zeki Müren, ölümünün 14. yıldönümünde Emirsultan Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Sanatçı Selami Şahin, okuduğu Fatiha ile herkesi duygulandırdı.

Zeki Müren'ı anma törenleri sabah saatlerinde başladı. Programa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, sanatçılar Selami Şahin, Nalan Altınörs, Bursa Türk Musiki Cemiyeti, mirasını bağışladığı Türk Eğitim Vakfı ve Mehmetçik Vakfı yöneticileri, Zeki Müren Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi öğrencileri ve sevenleri katıldı. Saat 12:00'de Emirsultan Mezarlığı'na gelen Zeki Müren'in yakınları ve sevenleri, mezara çiçek bırakıp dua etti.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Zeki Müren'in eşsiz bir sanatçı olduğuna dikkat çekerek ''Diliyoruz ki böyle sanatçılarımızın sayısı çoğalır. Türk müziğinin daha da gelişmesi için belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Nalan Altınörs ise, Zeki Müren'in, şarkılarıyla, güzel Türkçesi ve sanatçı kişiliğiyle sürekli yüreklerinde olduğunu söyleyerek, onu hiç bir zaman unutmayacaklarını kaydetti. Zeki Müren'in yerinin dolmayacağını söyleyen Selami Şahin de, ''Ben Zeki Müren'i dinleyerek müzik hayatına adımımı attım. Çünkü Türkçe'yi çok iyi kullanıyordu. Kelimelerin hakkını vererek şarkı söylüyordu. Bunu herkes yapamaz'' dedi.

Tören, Zeki Müren Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi öğrencilerinin sanat güneşinin mezarına çiçek koyması ve dua edilmesiyle devam etti. Program sonunda Fatiha suresini okuyan Selami Şahin törene katılanları duygulandırdı.

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Zeki Müren'i anma programı, Açık Hava Tiyatrosu'nda bu akşam Selami Şahin ve Nalan Altınörs'ün saat 21.00'de vereceği konserle sona erecek.

ZEKİ MÜREN MEZARI BAŞINDA ANILDI
ZEKİ MÜREN MEZARI BAŞINDA ANILDI
ZEKİ MÜREN MEZARI BAŞINDA ANILDI
ZEKİ MÜREN MEZARI BAŞINDA ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2010 Cuma 14:46:03
Güncelleme :24 Eylül 2010 Cuma 16:35:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?