4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Zenci dolandırıcıya polisten suçüstü

Bursa'da kendisini Kamerun Büyükelçisi'nin oğlu olarak tanıtıp, villa pazarlığına oturduğu tekstilciye kimyasal bir ilaçta tepkimeye girdiğinde dolara dönüşeceğine inandırdığı siyah kağıt parçalarını vererek dolandırmaya kalkan futbolcuyu, polis suçüstü yakaladı.

Ekipler, siyah kağıt parçalarıyla vurguna kalkışan zanlının Kocaeli'ndeki amatör bir klüpte futbol oynadığını ortaya çıkardı.

Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nden yapılan açıklamaya göre, Bursalı bir tekstilci Bademli semtindeki iki villasını internet üzerinden satışa çıkardı. İstanbul'da ilanı görerek harekete geçen Kamerunlu E.A.E.S. (29), soluğu Bursa'da aldı. İşadamıyla iki villa için 450 bin dolara anlaşan E.A.E.S. kendisini Kamerun Büyükelçisi'nin oğlu olarak tanıttı. İş ödemeye geldiğinde, "Benim asıl param konsoloslukta. Türkiye'ye çok miktarda para sokamıyoruz. Bazı işlemler yaptırmam gerek" diyerek tekstilciden 4 bin 500 euro istedi. Büyükelçinin oğluna yardım ettiğini zanneden işadamı, siyahi zanlıya bu parayı vererek, yolcu etti.

Bir süre sonra çelik bir kasayla geri dönen E.A.E.S., ödemeyi siyah banknotlarla yapacağını söyledi. Bu siyah paraların kimyasal ilaçla tepkimeye girmesi halinde dolara dönüştüğünü ifade eden E.A.E.S. daha önceden siyaha boyadığı 13 tane gerçek 100 doları, bir sıvının içine koydu. Bir süre sonra rengi ortaya çıkan paraların gerçek olduğuna inanmayan işadamı, paraları kuruduktan sonra bozdurmak istedi. Soluğu döviz bürosunda alan işadamı, verdiği bin 300 doların gerçek olduğunu öğrenince bir kez daha şaşkına döndü

İşadamıyla tekrar buluşan şüpheli E.A.E.S. siyah banknotların dolara dönüştüren kimyasal ilacın donduğunu ifade ederek, işadamından 100 bin dolar istedi. Karşılığında da güven için, içinde 3 milyon dolar bulunan çelik kasayı bıraktı. Bu kadar varlıklı birinin kendisinden sürekli para istemesi karşısında şüphelenen işadamı, zanlıdan parayı bulmak için süre isteyip, durumu polise bildirdi.

Zanlıya 4 bin 500 euro kaptırdığını ifade eden işadamı, bankacı kılığına giren polislerle Kamerunlu genci beklemeye koyuldu. Bir süre sonra buluşma yerine gelen E.A.E.S., 100 bin doları alır almaz ekipler tarafından yakalandı. E.A.E.S.'nin Kocaeli'deki amatör bir kümede yıllık 15 bin TL'ye top koşturduğu ortaya çıktı.
"Nitelikli dolandırıcılık" suçundan işlem yapılan E.A.E.S. adliyeye sevk edilirken yüzünü tişörtüyle gizledi. Çok iyi Türkçe bilmesine rağmen E.A.E.S. basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 12:46:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?