4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Zengin emlakçının yargısı başladı

Bursa'da, oğlu için yaptığı dillere destan helikopterli düğünle gündeme gelen İ.D.'nin dolandırıcılık suçundan yargılanmasına başlandı.

5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 5 yıla kadar hapsi istenen tutuksuz sanık İ.D., ilk kez hakim karşısına çıktı. Hakkındaki iddiaları kabul etmeyen İ.D., "Ben 37 yıldır aynı adresteki ofisimde emlak danışmanlığı yapıyorum. Kimseyi dolandırmam söz konusu değildir. Olay, benden yerlerini satmamı isteyen kişilerin daha sonra bu isteklerinden vazgeçmesi sonucu yaşandı.

Yer sahiplerinden biri, yerinin değerini daha sonra yükselttiği için, müşteriden aldığım 30 bin lira kapora parası bende kalmıştır. Onu da daha sonra bugünkü değeri 150 bin lira olan arsayla ödedim. Bir diğerinde ise, 400 bin liraya anlaştığımız yerin parası, zamanında ödenmediği için, yer sahibi satıştan vazgeçti, müşterinin ödediği 140 bin lira bende kaldı. Bunu da, kendisine yaklaşık 500 bin lira değerinde iki arsa vererek ödedim. Kimseyi dolandırmadım" dedi.

Duruşmaya müşteki olarak katılan S.S. ve S.Ş. ise, sanık İ.D. aracılığı ile anlaştıkları yer sahiplerinin daha sonra satıştan vazgeçmeleri üzerine dolandırıldıklarını düşünerek İ.D.'den şikayetçi olduklarını söyledi. Müştekiler, "Sanık İ.D. bizim zararımızı tanzim etti. Şikayetçi değiliz" dedi.
Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 13:41:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?