6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Zeynep'in katili 8 aydır susuyor!

HAKİMDEN ZEYNEP'İN KATİL ZANLISINA SON İHTAR

Bursa'da bankacı sevgilisi Zeynep Silku'yu boğarak öldürdüğü iddiasıyla yargılandığı davada 4 celsedir ifade vermeyen sanığı hakim son kez uyardı. Cinayetin aydınlatılmasını kendisinin de çok istediğini belirten şüpheli, "Olayın üzerinden 8 ay geçti. Ama hala şoku atlatamadım" diyerek yine sustu.

"Kasten adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen Yurdakan Buğra O. (26), 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar hakim karşısına çıktı. Konuşmadığı için geçen celse cezaevinde bir psikolog ve avukatı eşliğinde ifadesini yazmasına karar verilen sanık, bunu da yerine getirmedi. 4 duruşmadır psikolojisi yerinde olmadığı için ifade vermeyen sanık, bu celsede de susacağını söyledi. Bunun üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Kadir Ünal, "Dört celsedir senin savunma yapmanı bekliyoruz. Hastaneden gelen rapora göre akli dengen de yerinde. Savunma yapmayacaksan savcılıkta ve nöbetçi mahkemede verdiğin ifadene göre değerlendirelim" deyince sanık, "Üzerinden 8 ay geçen olayın hala etkisi altındayım. Psikolojik problemim var. Normal insan gibi düşünemiyorum" dedi.

Sanık avukatı Günal Şahin ise, "Müvekkilim yaşadığı olayın şokunu halen üzerinden atamamıştır. Cezaevinde kendisiyle defalarca görüşmeme rağmen susuyor. Son bir defa süre verilirse, önümüzdeki celsede ifade vermesi için kendisiyle görüşeceğim" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığa son kez ihtar verip duruşmayı erteledi. Sevgilisinin evinde boğulmuş halde bulunan Zeynep Silku'nun ölümünün ardından dram çıkmıştı. 5 yaşındayken evlatlık verilen Zeynep Silku'ya 10 yıl önce ölen üvey anne ve babasından Mudanya ve Yıldırım'da birer daire ile 12 bin TL paranın miras olarak kaldığı belirlenmişti. Adli Tıp Kurumu'ndaki cesedine kimsenin sahip çıkmadığı Silku'nun cenazesine mirasının açıklanmasının ardından çok sayıda talip çıkarken, cinayete kurban giden genç kızın spekülasyonlara sebep olan mirası kanun gereği öz annesine bırakılmıştı.

HAKİMDEN ZEYNEP'İN KATİL ZANLISINA SON İHTAR
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2010 Cumartesi 11:07:01
Güncelleme :2 Ocak 2010 Cumartesi 13:50:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?