6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Zeynep'in katili Bakırköy'e gönderildi

ZEYNEP'İN İFADE VEREMEYEN KATİLİ BAKIRKÖY'E GÖNDERİLDİ

Bursa'da bankacı sevgilisi Zeynep Silku'yu boğarak öldürdüğü iddiasıyla yargılandığı davada 284 gündür ifade vermeyen sanık, hakim tarafından akli dengesinin tespiti için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi.

4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "kasten adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen Yurdakan Buğra O. (26), tekrar hakim karşısına çıktı.

Konuşması için mahkeme heyeti başkanını denemediği yol kalmayan sanık. bu duruşmada da sustu. Hakimin daha önce ifadesini cezaevinde yazmasını istediği ve defalarca uyardığı sanık Yurdakan Buğra O. cezaevi doktorunun kendisini anlayamadığını belirterek, "Yargılama sırasında cezaevinde psikolojik yardım aldım. Ancak ben olayın olduğu tarihinde nasıl isem

halen aynı durumdayım. Olayın üzerinden 284 gün geçmesine rağmen, o anı halen yaşamaktayım. Kendimi ifade edemiyorum. Olayı anlatamıyorum. Gerekirse beni yeniden hastaneye sevk edin, bu konuda tedavi olmak istiyorum" dedi.

Bunun üzerine mahkeme heyeti raporunda sağlıklı çıkmasına rağmen sanığın İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verdi. Dava, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Bilindiği gibi, sevgilisinin evinde boğulmuş halde bulunan Zeynep Silku'nun ölümünün ardından dram çıkmıştı. 5 yaşındayken evlatlık verilen Zeynep Silku'ya 10 yıl önce ölen üvey anne ve babasından Mudanya ve Yıldırım'da birer daire ile 12 bin TL paranın miras olarak kaldığı belirlenmişti. Adli Tıp Kurumu'ndaki cesedine kimsenin sahip çıkmadığı Silku'nun cenazesine mirasının açıklanmasının ardından çok sayıda talip çıkarken, cinayete kurban giden genç kızın spekülasyonlara sebep olan mirası kanun gereği

öz annesine bırakılmıştı.

ZEYNEP'İN İFADE VEREMEYEN KATİLİ BAKIRKÖY'E GÖNDERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2010 Cumartesi 09:45:00
Güncelleme :6 Şubat 2010 Cumartesi 17:18:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?