2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Zeytin deposundaki tarih

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, bir zeytin deposuna düzenlenen operasyonda, Roma dönemine ait olduğu belirlenen ve 15 milyon dolara yurt dışında alıcı bulduğu öğrenilen heykel ele geçirildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kemal K. (46) ve arkadaşı İsmail A'nın, ”15 milyon dolara yurt dışına tarihi heykel satmak istedikleri” ihbarını alan güvenlik güçleri, İsmail A'nın Gemlik'teki zeytin deposuna operasyon düzenledi.

Operasyonda, 1 metre 53 santimetre boyunda, 60 santimetre genişliğinde, bir küreyi tutan iki kadın figürünün yer aldığı mermerden yapılmış heykel ele geçirildi. Zanlılar gözaltına alındı.

Depodan vinç yardımıyla alınan heykel, Bursa Müze Müdürlüğüne getirildi.

Heykeli inceleyen uzmanların, Roma dönemine ait olduğu belirlenen heykelin, dünyada sadece bir benzerinin bulunduğunun tespit edildiğini söyledikleri bildirildi.

Zanlıların, Ege Bölgesi'nden temin ettiklerini öne sürdükleri heykele, yurt dışında alıcı bulduklarının, kimliği açıklanmayan yabancı alıcıyla 15 milyon dolara anlaştıklarının belirlendiği kaydedildi.

İki zanlı, sorgulamalarının ardından “tarihi eser kaçakçılığı” suçundan adliyeye sevk edildi.

A.A
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2006 Çarşamba 12:13:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cevdet IP: 81.215.139.xxx Tarih : 28.12.2006 19:19:38
turizm ve kültür bakanlıgının bu konularla ilgili mutlaka bir çalışma yapması lazım Mazot Uyuşturucu gibi tarihi eserlerde yakalandığı zaman yakalayanlara mutlaka ödeneginin ilk yarısını hemen ödemesi yapması lazım yada müzeye gelen malzemelerin ödemelerinin kısa zamanda yapılması lazımki insanlar bunlar gayrimeşru yollardan satmasınlar devletine versinler.