2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Zeytin sulama ve depolama tesisinin temeli atıldı

Adalet Kalkınma Partisi'nin 2.sıra milletvekili adayı Altan Karapaşaoğlu ve CHP'nin 2.sıra milletvekili adayı Kemal Demirel, Gemlik'in Muratoba Köyü'nde zeytin sulama ve depolama tesisinin temel atma töreninde buluştu. Muratoba Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından projesi yapılan ve Tarım Köyişleri Bakanlığı tarafından da onaylanan, bir bölümü Dünya Kalkınma Bankası hibe kredili yapılacak olan zeytin sulama salamura, paketleme ve depolama tesisinin temeli milletvekilleri Karapaşoğlu ve Demirel tarafından atıldı.

Bin 650 metrekarelik kapalı alan üzerine 2 kat inşa edilecek olan ve makineleriyle beraber 1 milyon 200 bin YTL’ye mal olacak olan tesisin açılışına milletvekillerinin yanısıra Gemlik Kaymakamı Mehmet Baygül, milletvekili adayları, Tarım İl Müdürü Hüseyin Yıldızer, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Turgut, Umurbey Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muratoba Köyü Muhtarı Memduh Başaran, 175 bin YTL’si hibe kredi olarak gönderilen tesislerin 4 ay içinde tamamlanarak hizmete gireceğini söyledi. Törende konuşan Ak Parti Milletvekili Altan Karapaşaoğlu, zeytin sektörünün sorunlarını bildiklerini ve sıkıntıları gidereceklerini ifade etti.
iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2007 Cuma 12:38:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?