4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Zihinsel özürlü çocuklara okul

Bursa'da Zafer Plaza ve Korupark'ın yatırımcısı olan Torunlar Şirketler Grubu, zihinsel özürlü çocuklar için okul yaptıracak.

Zihinsel engelli çocuklara sahip çıkmak için hayırsever iş adamı Aziz Torun tarafından yaptırılacak olan Zihinsel Engelliler İş Atölye Okulu'nun protokolüne ilk imzalar atıldı.

Bursa'nın ilk "Zihinsel Özürlü Çocuklar İş Atölyesi Özel Eğitim Okulu"nun yapımına ilişkin protokol; Bursa Valiliği, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ve Torunlar Şirketler Grubu arasında imzalandı. Protokol imza törenine Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Milli Eğitim İl Müdürü Atilla Gülsar ve Torunlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun katıldı.

Hayırlı bir günde hayırlı bir iş yaptıklarını ifade eden Vali Harput, "Toplumumuzda zihinsel engelli genç ve yaşlılarımız aileler için büyük bir külfettir. Hayırsever iş adamlarımız sayesinde yapılan eğitim yuvaları ile bu çocuklarımızın hayata tutunmaları için gereken çalışmalar yapılmaktadır. Ailelerin yükünü biraz da olsa böyle eğitim kurumlarıyla alabilirsek ne mutlu bizlere. Böyle hayırlı bir hizmette hamiyetli hayırseverlerimizin katkılarını bekliyoruz. Hayırsever iş adamımız olan Aziz Torun beye de duyarlı davranışından dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

Torunlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun ise, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde fabrika ve işletmeleri bulunan bir grup olarak sadece yatırımlarıyla değil, üstlendikleri sosyal sorumluluk projeleriyle de değer üretmeye ve toplumsal sorumluluklarını yerine getirmeye çalıştıklarını ifade etti. Bursa'nın Torunlar Grubu açısından özel bir yeri bulunduğunu ifade eden Aziz Torun, "Bursa'ya çok özel bir aidiyetimiz var. Sayın valimizin de teşvikleriyle sosyal sorumluluk projelerimize öncelik veriyoruz. Zorunlu eğitim dışında kalan zihinsel engelli vatandaşlarımız için elimizi taşın altına koyuyoruz. Bu insanlarımızın eğitilip, bireysel becerilerinin geliştirilmesi, üreten birer yurttaş olmalarına katkı sağlayacağımız için büyük mutluluk duyuyoruz. Okulumuzun şimdiden Bursa'ya hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Bursa'da Osmangazi İlçesi, Çeltik Mahallesi'nde 8 bin 724 metre karelik alanda yapılacak olan okulun giriş katında ofis market, kafeterya ve çok amaçlı salon, eğitimci ofisleri ve eğitim danışmanları, 6 adet atölye ve 3 adet derslikle, revir, idari birimler, depo ve çeşitli hizmet birimlerinden oluşan bölümler bulunacak. Zemin katta sığınakla birlikte yemekhane, mutfak, eğitimci ofisleri, 7 adet atölye,ve depolar yer alıyor. Okulun son katı ise tümüyle idari ofisler, toplantı odaları ve kütüphaneye ayrıldı. Zorunlu eğitim çağı dışında kalan zihinsel engellilerin becerilerinin geliştirerek iş hayatına kazandırılmasını hedefleyen Torunlar Grubu, Bursa'nın ilk İş Eğitim Merkezi'ni yapıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı faaliyet gösterecek okulun 2011 yılında eğitime başlaması planlanıyor. "Zihinsel Özürlü Çocuklar İş Atölyesi Özel Eğitim Okulu" mesleki iyileştirme ve istihdam oluşturma programı çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösterecek. Okul zorunlu eğitim çağı dışında kalan zihinsel öğrenme yetersizliği bulunan ve herhangi bir örgün veya yaygın eğitim kurumuna devam edemeyen bireylerin eğitilerek sosyal ve iş yaşamına kazandırılmaları hedefleniyor. İş Atölyesi Özel Eğitim Okulu'nda zihinsel öğrenme yetersizliği dolayısıyla zorunlu eğitim imkanından yararlanamayan 150 kişi aynı anda eğitim alabilecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2009 Cuma 12:29:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?