6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Zincirsiz araçlara Uludağ yasak!

Bursa kent merkezi güne kar yağışıyla başladı. Kentin üst kesimlerinde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaşırken, trafik ekipleri şehir merkezinden itibaren Uludağ'a zincirsiz araç geçişine izin vermiyor.

Bursa'da kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Sömestr ve hafta sonu tatili olması sebebiyle kent merkezinde trafikte herhangi sıkıntı yaşanmazken, jandarma ve polis ekipleri Uludağ'a çıkan tatilcileri uyarmak için yol kontrolü yapıyor. Ciplere bile zincir taktıran görevliler, zinciri bulunmayan araçları geri çeviriyor. Tipi ve yoğun kar yağışı sebebiyle Uludağ yolu zaman zaman trafiğe kapanırken, Karayolları ve jandarma ekiplerinin 24 saat görev başında olduğu bildirildi.

Öte yandan Bursa-Ankara ve Bursa-İstanbul karayolunda kar sebebiyle yolun kapanmaması için ekipler çalışırken, yola çıkacak araçların mutlaka zincir, çekme halatı gibi malzemeleri bulundurmaları isteniyor.

Kar yağışı sebebiyle İDO'nun Mudanya'dan yapacağı seferler de iptal edilince vatandaşlar Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne akın etti. Terminaldeki sömestr yoğunluğuna karın yolları kapatması da eklenince yolcular birkaç saat beklemek zorunda kaldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2010 Cumartesi 12:38:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?