2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Ziraat Bankası'ndan şube hamlesi

ZİRAAT BANKASI'NDAN BURSA'DA ŞUBE HAMLESİ

Ziraat Bankası yeni vizyonuyla Bursa'da şube hamlesi başlattı. Türkiye'de başlatılan pilot uygulama Bursa'da 2010 yılında başarı ile tatbik edildi. Asırlık bankanın Bursa gibi metropol bir şehirde 8 olan şube sayısı, bankacılık anlayışının da gelişmesi ile bir yılda 20'ye çıkarıldı.

Bursa Bölge Başkanlığı'nın şehirde yaptığı şube hamlesi diğer 11 bölge müdürlüğüne de örnek teşkil ediyor. Esnaf ve vatandaş yoğunluğu bulunan Erikli, Hürriyet, Dikkaldırım gibi semtlerde de yeni şubeler açan Ziraat Bankası, şehirdeki toplam şube sayısını 20'ye çıkardı. Banka, büyük kurumsal müşterilere kredi ve geri ödemelerde gösterdiği esneklik ile de piyasada konuşulur hale geldi. Daha önce kredi kullananlara mevduat hesabı barındırmayan Ziraat Bankası, artık devlet zihniyetinden özel sektör mantığına geçerek, hizmet çeşitliliğini arttırdı. Faiz oranlarında piyasa şartlarını bozmayan, ancak müşterilerinden de mantıksız acil geri ödeme çağrısı yapmayan Ziraat Bankası, diğer özel sektör bankalarını da hizaya getirmesini bildi.

Bursa'da birçok büyük sanayi kuruluşu, uygun faiz oranı ve uzun vadeli kredileri, geri istemede müşteriyi rahatlatan güvenilir tavrı sebebiyle Ziraat Bankası ile çalışmaya başladı. Yetkilerini sonuna kadar kullanmaya başlayan şube müdürleri ve bölge müdürlüğü yetkilileri de, müşterinin sözüne güvenen yaklaşımları sebebiyle sıcak bir bankacılık anlayışının gelişmesine katkıda bulunmaya başladı. Büyük organizasyonların, tedarikçi firmalardaki sıkıntılarını giderme konusunda başvurulan kurum olmaya başlayan Ziraat Bankası, ekonominin çarklarının sıkıştığı noktalarda devreye girerek ülke ekonomisinin aksamasına da engel olarak büyük takdir topluyor.

Bursa'da yeni açılan Tarımsal Şube, üreticilere çok düşük faizle destek vermeyi hızlandırdı. Tarım kredilerinde kullandırılan para miktarları bir yıl önceye göre yüzde 150'ye yakın arttı. Ziraat Bankası Bursa Bölge yetkilileri, yeni açılan şubelerde şu anda zarar eden hiçbir şube olmadığına dikkati çekerek, vatandaşın ayağına gidip güler yüzlü bankacılık hizmeti verdiklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2011 Pazartesi 14:31:05
Güncelleme :17 Ocak 2011 Pazartesi 17:24:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?