6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Ziraate 240 taze kan

ZİRAATE TAZE KAN

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde 2009-2010 eğitim-öğretim döneminde mezun olan 240 öğrenci törenle diplomalarını aldı.

Uludağ Üniversitesi Fethiye Kültür Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Esvet Açıkgöz, öğretim üyeleri, öğrenciler ve yurdun dört bir yanından gelen veliler katıldı. Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Esvet Açıkgöz, öğrencileri kutlayarak, "Sizlerin de, toplumun beklediği hizmetleri bilimsellikten uzaklaşmadan yapacağınıza ve ülkemizin gelişmesine katkıda bulunacağınıza inanıyorum. Bizler sizlerden, bu bilinçle hareket ederek mesleki sorumluluğunuzu layıkıyla yerine getirmenizi ve ülkenize yararlı yurttaşlar olmanızı bekliyoruz" dedi.

Yorucu bir eğitim sürecinin ardından hayata atılacak mezunların, çalıştığı kurumlarda en iyi, en üstün, en bilgili olmayı hedeflemelerini isteyen Açıkgöz, "Sizler çalıştığınız kurumlarda aranılan ve vazgeçilmez elemanlar olmalısınız. Ömür boyu eğitim ve gelişim ilkesini unutmayınız. Genç arkadaşlar kendinize güvenin. Sizlerin İngilizce hazırlık eğitimi görmüş, değerli öğretim üyelerimizin eğitiminden geçmiş ayrıcalıklı mezunlar olduğunuzu unutmayınız" diye konuştu.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahattin Çetin de, Ziraat Fakültesi'nin kuruluşunun 29. yılında 26. dönem mezunlarını vermenin sevincini yaşadıklarını dile getirdi. Fakülteden bugüne kadar 5219 öğrencinin mezun olduğunu ifade eden Dekan Çetin, UÜ Ziraat Fakültesi'nin uluslararası öğrenci değişimi ve sanayi ile kurduğu iyi ilişki, öğretim üyesi başına düşen yayın sayısı ve biyosistem mühendisliği bölümünün eğitim-öğretime açmış olmasıyla diğer ziraat fakültelerinden farklı olduğunu vurguladı.

Okul birincisi kütüğe plaketini çaktı. Çeşitli Oda temsilcileri, birinci Mesut Çatar, ikinci Emre Şenyiğit, üçüncü Emrah Kızılkaya'yı başarılarından dolayı kutlayarak armağanlar verdi. Salonu tıklım tıklım dolduran veliler, çocuklarının bu mutlu gününü fotoğraf karelerine yansıtarak kalıcılaştırmaya çalıştı. Mezunlar daha sonra keplerini havaya fırlatıp sevinçlerini gözler önüne serdi.

ZİRAATE TAZE KAN
İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2010 Cuma 14:57:01
Güncelleme :25 Haziran 2010 Cuma 15:00:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?