4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Zirve gibi iftar yemeği

Bursa'da, Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) tarafından düzenlenen iftar, toplumun tüm kesimlerinin yanı sıra iktidar ile muhalefeti de bir araya getirdi.

Yıldırım Spor Kompleksi'ndeki iftar yemeğinde konuşma yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilk kez bir konsolosluğun belediye tarafından yapıldığını hatırlattı. Başkan Altepe, "Balkanların her köşesinde Bursa'dan bir iz bulunuyor. Bu konuda sınır tanımıyoruz. Her türlü hizmete devam edeceğiz. Bursa her şeyin örneklerini verdiği gibi Balkanlardaki soydaşlarımıza sahip çıkmanın örneklerini de BAL-GÖÇ'ün de desteğiyle verecektir" açıklamasını yaptı.

Daha sonra söz alan Devlet Bakanı Faruk Çelik, siyasetin sorumluluğu gereği verilen sözlerin ardında durulmasının önemine değindi. Bakan Çelik, "Büyük coğrafyadaki ecdadımızın gerek eserleri, gerekse oradaki soydaşlarımızın durumları, konumları, gelecekleri Misak-ı Milli sınırları içindeki bizler için çok önem arz ediyor. Oraları biz yok farz edemeyiz, görmezden gelemeyiz. Bakışımız mutlaka bu çerçevede olmalı" dedi.

Bakan Çelik, derneklerin kendi aralarındaki çekişmelerin hepsinin de bir kenara bırakılması gerektiğini söyledi. Çelik, "Son günlerde Bulgaristan'da izlenen gelişmeler karşısında bizim nasıl yekvücut olmamız gerektiği ortada değil mi? Niyetler belli, ne yapılmak istendiği belli. Bundan sonra görevim gereği Balkan, Kafkas coğrafyasını sık sık ziyaret edeceğim ama burada bir sinerji oluşmalı, dayanışma oluşmalı. Oradaki fotoğraf iyi okunmalı ve alacağımız tavır konusunda sizler de sivil toplum kuruluşları olarak yetkililere destek vermelisiniz" diye konuştu.

Yurt dışında yaşayan soydaşların Türkiye denildiğinde gözlerinin parladığını anlatan Çelik, Türkiye'nin diğer ülkeler üzerindeki gücünün küçümsenmeyecek düzeyde olduğunu vurguladı. Çelik, "İşimiz zor, kolay değil. Ancak kimse kimsenin gözünü gereksiz yere korkutmasın. Bu millet, büyük bir millettir. Bu devlet, büyük bir devlettir. 70 milyonu aşkın bir nüfusu var. Türkiye denince vatandaşların yüzlerinde güller açıyor. Balkanlardaki 2 milyonluk, 3 milyonluk ülkeler de Türkiye'nin ne olduğunu biliyor, gücünün de farkında" ifadeleriyle, doğru bir politika izlenerek doğru işler yapıldığında çözülmeyecek sorunun ve ulaşılmayacak hedefin olmadığının altını çizdi.

Uludağ Mehter Takımı'nın konseriyle renklenen iftarda BAL-GÖÇ Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan, Balkanlardan Bursa'ya göçen vatandaşların sorunlarının çözümünde siyasilerin ve yerel yöneticilerin büyük rolünün olduğunu söyledi. Prof. Dr. Emin Balkan, konuşmasında göçmenlerin günümüzde yaşadıkları sorunları da Bakan Çelik ile belediye başkanlarına ve siyasilere aktardı.

İftara, Bursa Milletvekilleri Sedat Kızılcıklı, Kemal Demirel, Vali Yardımcısı Selman Yenigün, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar ve Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu Başkanı Turhan Gençoğlu'nun yanı sıra çok sayıda BAL-GÖÇ üyesi de hazır bulundu.

 

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2009 Pazar 12:25:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?